Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İlk Yerli Tasarım Akıllı Telefon Tanıtıldı
İnceleme 190 0

İlk Yerli Tasarım Akıllı Telefon Tanıtıldı

Turkcell’in kendi adını verdiği son telefonu Turkcell T40 görücüye çıktı. Bugüne kadar 1 milyona yakın T serisi akıllı telefon satan Turkcell’in yeni akıllısı Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirildi


Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı cep telefonu olan Turkcell T40’ın Eylül ayının sonunda tüketiciyle buluşması hedefleniyor.
Turkcell yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını ilk olarak şubat ayında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde duyurmuştu. “Gebze” kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi.
Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yüksek teknolojiye dayalı yerli fikri mülkiyetin artırılması ve küresel marka oluşturmanın bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için önemine dikkat çekti: “Türkiye yıllık yaklaşık 16 milyon cep telefonu ithal ediyor. 2013’ün ilk altı aylık dönemine baktığımızda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7’lik bir artışla 6.2 milyon adet cep telefonu ithal edildiğini görüyoruz. Yine yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısında, 2013’ün ilk yarısında yüzde 11 artış var. Büyük kısmını akıllı telefonların oluşturduğu bu ithalatın cari açık üzerindeki yükünün hafifletilmesi hepimizin hedefi olmalıdır.
T40’ta Türk mühendislerinin geliştirdiği özel Android arayüzü, Türk dokunuşları taşıyan arka kapak ve ses tasarımları ve Türk insanının gün içerisinde en çok kullandığı uygulamalara kolaylıkla erişim sağlayan “kart ekranı” bulunuyor.
Ayrıca mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye’ye özgü esintiler taşıyor. Arka kapakta ise kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek  Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler sunuluyor.

Gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliğinde bir mikrofon kullanıcının sesini alıp iletirken diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor.


T40’ın teknik özellikleri:

İşlemci: Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek

İlginizi Çekebilir:  iOS 7 İnceleme

Dahili Hafıza: 4 GB

Ekran:  4.0″ WVGA (480×800) LCD IPS 256K

Kamera: 5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera

Pil: 1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)

İşletim Sistemi: Android 4.1 (Jelly Bean)





ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı