Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 283 0

iOS 7 İnceleme

Teknoloji devi Apple iOS 7 işletim sistemini dün yayınladı. Ben de sizler için bir inceleme yazısı hazırlamaya karar verdim.







DAHA SADE VE KULLANIŞLI

Apple yeni işletim sistemi iOS 7’yi şu şekilde özetliyor:
“Sadelik çoğu zaman minimalizmle bir tutulur. Ama gerçek sadeliğe, karmaşayı ve fazlalıkları ortadan kaldırarak ulaşamazsınız. Sadelik; doğru şeyleri, doğru yerde ve tam ihtiyaç duyulan anda sunmaktır. Karmaşaya düzen getirmektir. Ve her zaman, sadece “işe yarayan” bir şey yapmaktır. Bir şeyi ilk elinize aldığınızda, yapmak istediğiniz şeyleri nasıl yapacağınızı zaten biliyorsanız, işte sadelik buna denir.
iOS 7, sistemin tamamına uygulanan ve tüm deneyime açıklık kazandıran yeni bir yapıya sahip. Arabirimini özellikle sade tuttuk. Dikkat dağıtan süslemeleri ve fazlalıkları çıkarttık. Gereksiz çubukları ve düğmeleri kaldırdık. Kısacası en önemli şeye; içeriklerinize daha fazla odaklandık.”

YENİ KONTROL MERKEZİ

Kontrol  merkezi, iOS için AirDrop ve daha akıllı multiasking gibi muhteşem yeni özelliklere sahip. Yeni sistem iOS 7, her gün yaptığınız şeyleri daha kolay, daha hızlı ve daha zevkli hale getirecek.

BİR KAYDIRMAYLA KONTROL

Uçak moduna geçme, Wi-Fi özelliğini açma, ekran parlaklığınızı ayarlama gibi işlemleri kolayca yapmak için herhangi bir ekranda yukarı kaydırma hareketini yapmanız yeterli.

YENİ BİLDİRİM MERKEZİ

Yeni bildirim merkezinde, yeni e-postalarınıza, cevapsız çağrılara ve daha birçok şeye ulaşmanızı sağlar. Bugün başlıklı bölümde günün özeti yer almakta. Bildirim merkezine kilit ekranı dahil her ekrandan ulaşabilirsiniz.

SİZ GİRİN O HAZIR OLSUN

iOS 7, uygulamalarınızı ne zaman kullandığınızı öğrenir ve başlatmadan önce içeriklerinizi güncelleyebilir. Örnek olarak sosyal medya uygulamanızı genellikle sabah 8’de kontrol ediyorsanız haber akışınız o saatte hazır olur.

YENİ KAMERA

iOS 7’nin kamerasında tüm çekim formatları yani fotoğraf, video, panorama ve kare çekimi yapabilirsiniz. Sadece bir kaydırma hareketi ile istediğiniz şekilde pozlar yakalayabilirsiniz. Yeni filtreler sayesinde fotoğraflarınıza retro bir görünüm verebilirsiniz ya da fotoğraflarınızı siyah-beyaz yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  iPhone 6 Modellerinin Fiyatları

FOTOĞRAF GALERİSİ DE DEĞİŞTİ

Artık fotoğraflarınıza göz atmak daha zevkli. Koleksiyonlar, anlar ve yıllar gibi yeni akıllı gruplama özellikleri fotoğraf ve videolarınızı zamana ve yere göre gruplar. Böylece bir yerde çektiğiniz fotoğrafları ve videoları aramakla uğraşmaz, hemen bulursunuz.

AIRDROP İLE PAYLAŞIN

AirDrop herhangi bir uygulamanın içinden fotoğraflar, videolar, kişi bilgileri gibi her şeyi paylaş düğmesine dokunarak hızla ve kolayca paylaşmanızı sağlar.

YENİLENEN İNTERNET DENEYİMİ

Düğmeler ve çubuklar üzerine giderek açmadığınız sürece kapalı kalır. Bu sayede ekranınızda her zamankinden fazla içerik görürsünüz. Bir kaydırma hareketiyle önceki veya sonraki sayfaya gidebilirsiniz.

APP STORE BİLE DEĞİŞTİ. ARTIK DAHA GÜÇLÜ BİR APP STORE VAR!

iOS 7’de App Store’un yeni bir özelliği olan Apps Near Me ile bulunduğunuz yerle ilgili popüler uygulamaları görün. iOS 7 tüm uygulamalarınızı otomatik olarak güncel tutarak sizi güncelleme sıkıntısından kurtarır.

iOS 7 EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

Resimlerin üzerine gelerek ne olduklarını görebilirsiniz. (Hava Durumu, App Store gibi)
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

    

Yazıların bir kısmı alıntıdır. Kaynak: Haber3



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı