Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Sosyal Medya 11 0

YouTube Trendlere Nasıl Girilir?

YouTube çoğu insan tarafından bir sosyal medya uygulaması olarak görülmemektedir. YouTube daha çok profesyonel bir uygulama gibi gelmektedir. Bu platform para kazanmak için insanların en çok tercih ettiği platformdur.

Emek verdiğinizde verdiğiniz bu emeğin karşılığını en çok aldığınız platform burasıdır. YouTube yayıncılara ciddi ücretler vermektedir. Bunun yanında uzun bir video paylaşımı yapmak istediğinizde veya bir konuyu açıklamak istediğinizde de kullanabileceğiniz tek platform olmaktadır.

Tabii ki bu platformda kendinizi göstermek zordur. Bu anlamda içerik üretebileceğiniz tek yer olduğundan çok fazla kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcılardan sıyrılmak da zordur. Bu bağlamda yapılan araştırmalardan birisi de YouTube trendlere nasıl girilir araştırması olmaktadır.

YouTube’un trendlerine girmek bir kanalın ulaşabileceği en üst noktalardan birisidir. Buraya girmek hem kanal için büyük bir başarı olmakta hem de yeni aboneler kazanması için büyük bir fırsat olmaktadır.

Sosyal medyada bir çok sanatçının müzik klibinin görüntülenmesi için youtube izlenme sağlayıcısı https://sosyalify.com/youtube-izlenme-satin-al ile videolarınıza gerçek youtube izlenme satın alarak trendlere girme şansınızı ikiye katlayabilirsiniz.

YouTube Trendlerine Nasıl Çıkılır?

YouTube trendler kısmına her videoyu çıkarmamaktadır. Bu noktada pek çok etmene bakarak trendler kısmına çıkarmaktadır. YouTube trendlere nasıl girilir sorusunun da bu noktada tek bir cevabı olmamaktadır. Trendler kısmına çıkmanız için;

  • İlk olarak videonuzun kısa sürede çok fazla izlenmesi gerekmektedir. Kısa sürede yoğun ilgi gören videolar trendler kısmına kolay bir şekilde çıkmaktadır.
  • Videonuzun mutlaka beğenilmesi, beğenilmemesi ve yorum alması gerekmektedir. Bu noktada videonun beğenilmemesi de büyük bir etkileşim yaratmakta ve trendlere çıkmanızı sağlamaktadır. İnsanlar beğenmemeyi kanal açısından kötü gibi düşünse de bu aslında kanal için faydalıdır.
  • Videonuz mutlaka uzun süre izlenmelidir. Videonun en azından %60 ila %70’lik bir kısmının izlenmesi gerekmektedir. Videonuza giren kişilerin hemen geri çıkması trendlere çıkmasını zorlaştırmaktadır.
  • Videonuzu izledikten sonra abone olanlar yine büyük bir etki yaratmaktadır. Trendlere en çok çıkmanızı sağlayan unsurlardan birisi de budur. Bir kullanıcı videonuzu izledikten sonra abone oluyorsa YouTube o videoyu çok yararlı olarak değerlendirmektedir.
İlginizi Çekebilir:  Facebook Tüm Mesajları Silme

Özetle YouTube’un trendler kısmına çıkmanız çok zordur. Trendler kısmına çıkarmak istediğiniz videonun çok fazla izlenmesi ve çok fazla etkileşim alması gerekmektedir. Bunun için büyük bir emek ve çaba vermeniz gerekmektedir. Bu noktada tabii ki abone sayınızın yüksek olması da önemlidir. Ne kadar çok aboneniz olursa videonuza ulaşan kişi sayısı da o kadar çok olacaktır. Bu da kısa sürede videonun çok izlenmesini sağlayacaktır.

Videomun İzlenmesi ve Etkileşim Alması İçin Ne Yapabilirim?

YouTube trendlere nasıl girilir sorusunun cevabını çok fazla izlenerek ve çok fazla etkileşim alarak şeklinde verebiliriz. Bu noktada tabii ki insanların soracağı soru videolarımı nasıl izletirim? Videolarımdaki etkileşimi nasıl artırırım soruları olmaktadır. Videolarınızı izletmek ve etkileşimi artırmak için;

  • Mutlaka kaliteli bir ses ve görüntü sunmalısınız. Bu anlamda kanalınıza yatırım yapmalısınız.
  • Farklı konulara değinmeli ve farklı insanların dikkatini çekmelisiniz.
  • Sık sık video yüklemelisiniz. Abonelerinize sürekli kendinizi hatırlatmalı ve yeni insanların da dikkatini çekmelisiniz.
  • Videolarınızda yaratıcı ve ilgi çekici kapaklar kullanmalısınız. İnsanlarda videoya tıklama isteği oluşturmalısınız.
  • İnsanların yorum yapmasını sağlayacak yönlendirmeler yapmalısınız. Siz ne düşünüyorsunuz, siz ne yapardınız, sizce nasıl olmuş gibi insanları yorum yapmaya teşvik edecek kelimeler kullanmalısınız.
  • Yine video sırasında beğenme, beğenmeme ve abone olma gibi etkileşimleri hatırlatmalısınız. Bunu çok sık yapmamaya da özen göstermelisiniz.
  • Abone sayınızı olabildiğince artırmalısınız. Abone sayınızın çok olması özellikle bir videoyu ilk yüklediğinizde hızla görüntüleme almasını sağlayacaktır.
  • İnsanlara kısa ve net videolar sunmalısınız. Özellikle bilgi veren bir içerik üretiyorsanız mutlaka doğru bilgiler vermelisiniz. Eğlence videolarında da videonun suyunu çıkarmamalı ve insanları kısa sürede eğlendirmelisiniz.
  • YouTube’un kısa videolar yani shorts kısmına mutlaka önem vermelisiniz. Burada da içerikler paylaşmalısınız.
İlginizi Çekebilir:  Facebook'a Erişilemiyor

Bunları yaparak videonuzun etkileşim almasını ve yeni aboneler kazanmanızı sağlayabilirsiniz. Bu sayede videonuzun trendlere çıkma ihtimali de artacaktır. Tabii ki bu söylenenleri yapmak da çok uzun zaman gerektirmektedir.

İnsanların kanalınızı tanıması, bu kanalı tercih etmesi ve videolarınızı izlemesi büyük bir zaman almaktadır. Bu noktada daha hızlı bir şekilde trendlere girmek istediğinizde ücretli YouTube hizmetlerini kullanmanız da mümkündür. Sosyal medya yönetiminizi sağlayan firmalar üzerinden bu tür hizmetleri alarak kolay bir şekilde trendlere girebilirsiniz.

Ücretli YouTube Hizmetleri Nelerdir?

Hızlı bir şekilde YouTube trendlere nasıl girilir sorusunu soranlar için en etkili yöntem ücretli hizmetler olmaktadır. Bu noktada abone satın almak, izlenme satın almak, beğenme ve beğenmeme satın almak, canlı yayın izlemesi almak ve yorum almak kullanabileceğiniz hizmetlerdir.

Bu hizmetler ile hızlı bir şekilde kanalınızı büyütmeniz ve videolarınıza olan ilgiyi artırmanız mümkündür. Trendlere girmeniz de bu tür hizmetler ile kolaylaşmaktadır. Özellikle de bu tür hizmetleri karma olarak içeren paketler trenlere girmenizi daha da kolaylaştırmaktadır.

Eğer hızlı bir şekilde kanalınızı büyütmek istiyorsanız bunun için de ayırabileceğiniz bir bütçeniz varsa Sosyalify gibi benzer firmaların sunduğu YouTube hizmetlerine bakabilirsiniz.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı