Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnceleme 375 0

iPhone 6 Plus Ön İnceleme

iPhone 6 Plus, Apple’ın dün Türkiye saatiyle 20.00’de yaptığı lansmanda tanıtıldı. Bu lansmanda sadece iPhone 6 Plus tanıtılmadı. Bunun yanında iPhone 6, iWatch ismiyle beklenen akıllı saat Apple Watch ve iOS 8 de tanıtıldı. iPhone 6 Plus’ın özellikleri neler, ne gibi yenilikler sunuyor ve fiyatları ne? iPhone 6 Plus ön incelemesini yapıyorum.



Ekran
iPhone 6 Plus, 5.5 inç’lik ekranında 1080p çözünürlük sunuyor. A8 işlemciyle gelen akıllı telefon, Apple’a göre 80 saat bekleme süresine sahip. Daha önceki modellerde olmayan ekranı yatay modda kullanabilme özelliği, iPhone 6 Plus’ın yarı tablet olduğunu bizlere gösteriyor. Ayrıca geniş ekran, kullanımı kolaylaştırıyor.
iPhone 6 Plus’ın ekran çözünürlüğü 1920×1080. Keskin grafiklerle insanları etkilemeyi başaracağını düşündüğümüz iPhone 6 Plus, diğer iPhone modelleri için geliştirilmiş uygulamaları çalıştırabiliyor ve bunu yeniden boyutlandırma ile yapıyor. Yani uygulamaların boyutlarını cihazın ekranına uyumlu hale getiriyor. Geliştiriciler isterlerse iPhone 6 Plus’a özel uygulama ve oyun da geliştirebilirler.
iPhone 6 Plus, 64 bit A8 işlemciyle çalışıyor ve M8 grafik işlemci birimine sahip. Cihazın RAM değeri halen bilinmiyor. 

Kamera
iPhone 6 Plus, 8 MP bir kamerayla geliyor. Kameradaki en büyük değişiklik ise optik görsel dengeleme özelliği. Aynı zamanda iPhone 6 Plus, 240 fps ağır-çekim moduna sahip. Ağır çekim moduyla bir video çekiyormuş gibi fotoğraflar çekebilirsiniz. Yani çektiğiniz fotoğrafları slayt şeklinde oynattığınızda video gibi olacaktır. iPhone 6 Plus ile çok daha net kareler ve videolar çekilebileceği kesin.
Sonuç
iPhone 6’nın ekranı bana kalırsa fazla büyük değil, ancak herkes benim gibi düşünmüyor. Bazı kişiler, küçük ekranlı telefonları tercih ediyorlar. iPhone 4S boyutunda telefonları mesela. Aslında telefonun daha küçük ekranlı olması daha doğru bir şey. Büyük ekranlı cihaz isteyenler tablet almalılar. Ama Apple da ne yapsın? Piyasaya ayak uydurmak için büyük ekranlı cihazlar çıkarmaya başladı, bence çok doğru bir karar. İsteyen iPhone 6’yı alır (4.7 inçlik model) ya da iPhone 5S’i, 4’ü. Ancak böyle düşünmek de pek doğru değil, çünkü Apple yeni iPhone’lar çıkardıkça eski modeller desteklenmemeye başlıyor. Yani eski iPhone’lara güncelleme gelmiyor, uygulama indiremiyorsunuz ve doğal olarak cihazı rahatça kullanamıyorsunuz… Neyse. Fiyat konusuna gelirsek iPhone 6 Plus’ın fiyatları bence çok yüksek…
İlginizi Çekebilir:  Telefonunuzu Dokunmadan Kullanın!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı