Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 801 0

TurkNet Serüvenimiz Başlamadan Bitti!

Yaklaşık 1 ay önce, yazlığımız için TurkNet’e başvurduğumu, abonelik evraklarını imzalayıp kargoya verdiğimi, evrakların kabul edildiğini buradan paylaşmıştım. (Bu yazıyı biraz gecikmeli olarak yazıyorum.)

Daha önceki yazılar

1. TurkNet’e Başvurdum

2. Sözleşmeyi Gönderdim, Onaylandı

Bu aşamaya kadar işlemler gerçekten hızlı bir şekilde gerçekleşti. Abonelik başladı ancak internet ve telefon hizmetini kullanabilmemiz için önce telefon numarası tahsis edilecek, sonra internet başvurusu yapılacak, ekipler adrese gelip kurulum yapacaktı.

Evrakların kabul edilmesinden sonra 2 hafta boyunca neredeyse her gün TurkNet’i aradım. İlk aradığımda numaranın tahsis edildiği, birkaç gün içerisinde internet başvurusunun da tamamlanacağı ve ekiplerin adresime geleceği söylendi. Hatta tahsis edilen numara bile söylendi. Bana randevu için tarih verildi. O tarihte ekipler gelip kurulum yapacaktı. Randevu verilen tarihte gelen giden olmayınca tekrar tekrar TurkNet’i aramya devam ettim. Her aradığımda henüz numaranın tahsis edilmediği söylendi. Günler öncesinde tahsis edildiği söylenen numara aslında tahsis edilmemiş!

Tabii ki bu arada sürekli Twitter’daki TurkNet Destek hesabına da sürekli tweet atıyorum. Bazılarına cevap alıyorum, bazılarına alamıyorum. Ancak hiçbir şekilde bir gelişme olmuyor.

Günler geçti… Bu kez beni arayıp numara tahsisinin gerçekleştiği söylendi ve randevu verildi. Şu tarihte ekipler gelip kurulum yapacaklar, dendi. Ancak o tarihte de gelen giden olmadı.

Sonuç olarak…

İki hafta boşu boşuna bekledik. İki kere randevu verilmesine rağmen kuruluma gelinmedi. Müşteri temsilcileri yanlış ve/veya birbirleriyle çelişen bilgiler veriyor. İnternet ve telefon hizmetimiz aktif olmadı.

TurkNet gibi alternatif operatörlerde internet ve telefon hizmetlerinin aktif edilmesi uzun sürebilir, biliyorum. Ancak TurkNet ortalama 5 gün gibi bir sürede (yaklaşık) hizmetleri aktif ettiğini söylüyor. Üstelik verilen tarihlerde kuruluma gelen olmuyor.

Ne yaptık?

Geçen sene Türk Telekom‘un yazlık paketini kullanıyorduk. Bu sene yine belli bir tarihte otomatik olarak aktif olacaktı. TurkNet’ e başvurduktan birkaç gün sonra Türk Telekom’a iptal dilekçesini vermiştik. Yaklaşık 1 hafta sonra Türk Telekom bizi aradı, teklif sundu ve abonelik iptali kararımızdan vazgeçmemiz durumunda internetimizin 10 dakika içerisinde aktif olacağını söyledi. Fiyat TurkNet’e göre biraz daha yüksekti ancak anında aktif olacaktı. Karar verdik ve Türk Telekom evde internetimiz birkaç dakika içerisinde aktif oldu.

İlginizi Çekebilir:  TurkNet'e Başvurdum

Bunun üzerine iptal dilekçesi hazırlayarak TurkNet’e faksladım. Yaklaşık 1 hafta sonra aradılar ve aboneliği sonlandırdık.

Bu yazı dizisinin daha uzun olacağını umardım. Ancak TurkNet serüvenimiz başlamadan bitti. Yine Türk Telekom’dayız 🙂




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı