YouTube ilk etapta sadece amatörce videolar izlediğimiz bir mecra olsa da o zamanlar eskide kaldı diyebiliriz. Şu an gelinen nokta en saçmasından en doğru konusuna kadar videolar barındırması ve bu videoları hazırlayanların bir meslek sahibi olarak görülmesi. Eline her kamerayı alan veya elinin altında bilgisayarı bulunan yayın yapacağı konuda bilgi ve tecrübe sahibi değil mi diye kendisine bakmadan direkt olarak bu mecraya atılmak istiyor. YouTube kanalı açıp bir hevesle kanalını geliştirmek isteyenler eğer birçok deneyimi yaşamadılar ve bu tarz konular hakkında bilgi edinmediler ise muhakkak yaptıkları işi yarıda bırakıyorlar. Bu yazımızda size YouTube’ta gelişmek için ne gibi hamleler yapmamız gerektiğini anlatacağım.
Acı Ama Gerçek: Özgün Olmak!
Genelde kimse düşünmeden, bir proje üreteyim ve bu özgün bir proje olsun diye kendisini yormadan, var olan bir projeyi taklit ederek bu işe başlıyor ve tabii ki sonucunda genellikle hüsrana uğruyor. Var olan bir projeden esinlenebilirsiniz ama onu taklit edemezsiniz, bu hem hırsızlık olur hem de izleyicileri gözünde değerinizi düşürecektir. Yani var olan bir projeden esinlenmek istiyorsanız, o projenin üzerine muhakkak kendinizden bir şeyler eklemeyi unutmayın. Bunun dışında tamamen baştan hazırlanmış her aşaması tek tek düşünülmüş bir proje yapmak sizi diğerlerinden daha farklı kılacak, uzun vadede daha ön plana çıkmanızı sağlayacaktır. Ama unutmayın, tamamen sıfırdan özgün olarak geliştirdiğiniz projeleri kabul ettirmek biraz daha uzun zaman alacaktır, bu yüzden sabırlı olun.
YouTube Kanalınız Göze Hitap Etmeli
Kapak fotoğrafınızdan, logonuza ve videolarınızın küçük resimlerine kadar her biri kanalınızın konseptine ve adına uygun olmalı. Örneğin bir eğlence kanalınız varsa tasarımlarınız o canlılığı, neşeyi muhakkak yansıtmalı. Bir ekran görüntüsü alıp üzerine özensiz bir şekilde basit bir fontla yazı yazıp yüklemeyin.
Kanalınızı Duyurabildiğiniz Kadar Duyurun
Ne kadar güzel bir projeniz olursa olsun, ne kadar güzel tasarımlar yapmış olursanız olun ve ne kadar güzel içerikler üretmiş olursanız olun bunları insanlara ulaştıramadıktan sonra bu işi meslek olarak yapamayacağınız kesin. Eğer çok ciddi bir gelir bekliyorsanız ciddi yatırımlar yapıp reklam satın alabilirsiniz. Eğer “imkanım yok ama yine de ciddi gelir bekliyorum, bolca zaman ve sabrım var” diyorsanız o halde elinizde bulunan tüm sosyal ağlardan paylaşımlar yapmaktan geri durmayın. 1 kişi bile gelse kardır mantığıyla düşünmek zorundasınız, çünkü 1 milyon aboneleri oluşturan da o 1 kişilerdir.