Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 4.080 0

Bitcoin Nedir? Bitcoin Yatırımı Nasıl Yapılır?

Bitcoin 10 yıl önce hiçbir değeri olmayan, Satoshi Nakamato adlı kişi veya kurum tarafından icat edilen sanal para birimidir. Bu para biriminin hiçbir kuruluşla bağlantısı yok, hiç kimsenin tekelinde bulunmamakta. Kim Bitcoin’e sahipse, onu üretiyorsa Bitcoin’in bir ortağı da o oluyor, bankalarda olduğu gibi kimsenin tek elinde para toplanmıyor. Bitcoin satın alabilmek için ülkenizin para birimi ile Bitcoin borsalarından çok düşük ve sabit işlem ücretleriyle satın alabilirsiniz. Kısaltması BTC olan sembolü ฿ olan Bitcoin, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak gösterilmekte.

“Bitcoin üreteyim ben de bu işi yapmaya başlayayım” diyorsanız maalesef artık geç gibi görünüyor. Geç olmasının sebebi kar etmek için büyük yatırımlar yapıp bu işe girmek gerekiyor. Çünkü Bitcoin kazma zorluğu gün geçtikçe artmakta, yani bu da donanım gücünün arttırılması gerektiği anlamına geliyor. Donanım gücünün arttırılması da maliyetin artması gerektiğini gösteriyor, bu sebeple Bitcoin kazılarak elde edilen gelir, eğer düşük yatırımla bu işe girdiyseniz elektrik paranızı dahi karşılamayabiliyor.

Bitcoin işi bitti artık bu işten para kazanılmaz diye düşünmeyin, sadece Bitcoin madenciliği zor hale geldi ve imkanı olan yine yapabiliyor. Bitcoin kazmak dışında borsalara girerek, al sat işlemi yaparak kar elde edebilirsiniz. Koinim.com ve BTCTurk.com gibi borsalardan al sat yapabilir Bitcoin gemisini henüz geç olmadan yakalayabilirsiniz. Unutmayalım al sat işlemi ticaret olduğu için zar ve kar elde etmek mümkün, yani her zaman düzenli olarak gelir elde edeceğim diye hayal kurmanızı önermeyiz. Peki Bitcoin kullanalım, ticaretini yapalım fakat ne kadar güvenli diye sorabilirsiniz, kağıt paranızı nasıl kaybedebilir, hırsızlara kaptırabilirseniz Bitcoin’de de aynı durum geçerli. Borsalar ve Bitcoinlerinizin bulunduğu cüzdanlar hacklenmediği veya teknik bir arıza ile karşılaşılmadığı sürece bir problem yok. Yine de her türlü riske karşı farklı metotlar bulunmaya devam ediliyor, örneğin Bitcoininizi bir QR koda yükleyip yazıcı yardımıyla kağıda bastırıp, fiziki para kasanızda saklayabilirsiniz. Yani bankada duran paranız ne kadar güvenliyse Bitcoin cüzdanlarınız ve borsalarda o kadar güvenli. Enflasyon riski düşük olan Bitcoin’i kullanmadan önce daha detaylı bilgiler edinmeyi ihmal etmeyin.

İlginizi Çekebilir:  Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin 5 Yöntem



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Ümit Başak {Ümit Başak}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı