Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 366 1

Dersimiz Blog #4: Makale Yazdıktan Sonra

Yaklaşık 2 haftalık bir aranın ardından, Dersimiz Blog yazı serisinin dördüncü yazısıyla karşınızdayım. Serinin bir önceki yazısında makale yazarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetmiştim. Serinin bu yazısında ise bir makaleyi yazdıktan sonra yapabilecekleriniz hakkında önerilerde bulunacağım. Yazı temel olarak 2 alt başlıkta toplanacak; makaleyi yayınlamadan önce ve yayınladıktan sonra. Hemen başlayalım.

Makaleyi yayınlamadan önce

beoriginal

Blogunuzda yayınlamak için (veya başka bir amaçla da yazmış olabilirsiniz) yazdığınız bir makaleyi yayına almadan önce mutlaka makaleyi özgünlük testine tabi tutmanız gerekiyor. Bunu yapabilmenin temelde iki basit yöntemi var. İlk yöntemimiz kısaca arama motorunda aramak. Makalenizi yazdıktan sonra ilk cümleyi kopyalayın ve bir arama motorunda (örneğin Google) aratın. Karşınıza benzer sonuçlar, benzer cümleler çıkıyor mu, bakın. Bu şekilde makalenin ortalarından da seçtiğiniz cümleleri arama motorlarında aratarak makalenin özgün olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz.

Yine aynı mantıkla çalışan bir internet servisi de bulunuyor. Small SEO Tools isimli sitede, yazdığınız makalenin özgünlük testini gerçekleştirebilirsiniz. Siteyle ilgili yazdığım detaylı yazıya ve sitenin linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Makaleyi yayınladıktan sonra

socialmedia

Yazdığınız makaleyi blogunuzda yayına aldıktan sonra, blogunuz için oluşturduğunuz sosyal medya hesaplarında makalenin linkini paylaşabilirsiniz. Günümüzde birçok kişi Twitter üzerinden en çok konuşulan konular (Trend Topic – TT) listesinde yer alan hashtag’leri kullanarak yeni makalelerini paylaşıyor ve böylelikle sitesine ziyaretçi çekebiliyor. Ancak bizim asıl amacımız siteye ziyaretçi çekmek olmamalı. Asıl amacımız, sitemizi iyi yerlere getirebilmek olmalı.

Yazdığınız makaleleri ve blogunuzu bazı dizin sitelerine ekleyebilirsiniz. Bunun, blogunuza SEO’da da faydası olacaktır. Dizin siteleri, internet sitelerini çeşitli kategorilerde listeleyen web siteleridir. Bu yazıyı fazla uzatmamak adına burada bitirmek istiyorum. Dizin siteleriyle ilgili önümüzdeki günlerde bir yazı yayınlayacağım.

İlginizi Çekebilir:  3D Printer Nedir? 3D Printer Yapımı ve 3D Printer Malzemeleri



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Dersimiz Blog #4: Makale Yazdıktan Sonra” üzerine 1 yorum

  1. Melisa dedi ki:

    Makaleler yazıldıktan sonra kesinlikle özgünlük testinden geçirilmelidir. Özgünlük testi SEO açısından çok önemli. Sitelerime eklediğim tüm yazıları ücretsiz olarak kopyakontrol.com adresinden kontrol ediyorum. Başka siteler özgün gösterirken kopyakontrol.com sitesi tak diye buluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir