Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 415 0

Dersimiz Blog #3: Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

“Dersimiz Blog” yazı serimin üçüncü yazısıyla devam ediyorum. Hatırlarsanız bir önceki yazımda, makale konusu bulma konusuna değinmiştim. Yazı serimin ilgi duyacağını düşünerek serinin üçüncü yazısında makale yazarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğim. Öncelikle kısaca makalenin tanımından başlayalım.

Makale, herhangi bir konuyu ya da düşünceyi daha fazla kişiyle paylaşmak için bir araçtır. Asıl olarak gazete ve dergilerde yayınlanan makaleler, günümüzde internet ortamında ve bloglarda da yayınlanıyor.

Makaleye başlamadan önce

Yazmaya karar verdiğiniz konuda makaleyi yazmaya başlamadan önce, konu hakkında çeşitli kaynaklardan araştırmalar yapmalısınız. Onlarca farklı kaynaktan yaptığınız araştırmalar gerekirse sadece internetle sınırlı kalmamalı, ansiklopedi ve kitaplara da taşmalı. Kimi konular geniş araştırmalar isteyebilir. Eğer ortaya iyi bir makale koymak istiyorsanız, geniş çaplı ve uzun vakit alan araştırmalardan kaçınmayın.

research

Makaleye başlarken

Yazacağınız makalenin başında öncelikle makale hakkında kısaca bilgi verin. Makaleyi açan kişi, önce makalede nelerden bahsettiğinizi anlasın. Bu kısmı “giriş” bölümü gibi düşünebilir, bu yüzden fazla uzatmanıza gerek yok. Birkaç cümle yeterli olacaktır. Genellikle okuyucular makalenin ilk satırlarına göz atar ve makale ilgisini çekiyorsa, makaleyi okumaya devam eder. Bu yüzden makale yazarken özen göstermeniz gereken en önemli yer giriş bölümüdür.

blog

Makale yazarken dikkat edilmesi gerekenler

  • Konu seçimi yaparken güncel ve ilgi çekici içerikler hazırlamanız, okuyucuyu daha kolay cezbetmenize yardımcı olur.
  • Ele aldığınız konuyu oldukça zengin tutmaya çalışın ancak konunun dışına çıkmayın. Ayrıca fazla uzun ve düz metinlerle okuyucuyu sıkmayın.
  • Mümkün olduğunca sade, açık ve anlaşılır bir dil kullanın.
  • Kesinlikle yazım kurallarına uyun ve noktalama işaretlerini kullanmayı ihmal etmeyin. 
  • Yazacağınız makalede belirli konu başlıkları oluşturun ve makaleyi alt başlıklarda toplayarak yazın. Böylelikle bir ziyaretçi, makalenizde ilgilendiği bölümü kolayca bulabilecektir. Bu nedenle belki de yeni bir takipçi kazanabilirsiniz.
  • Makale içerisinde sık sık kendi görüşlerinize yer verebilirsiniz.
  • Makalenizde gereğinden fazla yabancı sözcük kullanmayın, hatta mümkünse hiç kullanmayın. Makalede yer alan yabancı sözcükler, okuyucunun blogunuzu terk etmesine sebebiyet verebilir.
  • Makalenizi görsel içeriklerle zenginleştirin.
İlginizi Çekebilir:  Etkili Başlık Seçme Yolları

Makale yazarken dikkat edilmesi gerekenler temel olarak bu şekilde. Umarım bu yazım, kafanızdaki soru işaretlerini gidermiştir. Her türlü sorunuzu aşağıdan yorum olarak bana iletebilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir