Domain otoritesi, MOZ tarafından geliştirilen bir ölçüm sistemidir. Bu ölçüm sisteminde web sitelerine 0’dan 100’e puanlar verilir. Domain otoritesi, web sitelerinin arama motorlarında nasıl sıralamalar alabileceği hakkında ipucu verir. Anlayacağınız gibi, domain otoritesi değerinin yüksek olması daha iyidir.
Domain otoritesi iki farklı web sitesini karşılaştırmak için kullanılabilir. Bunun yanı sıra domain otoritesini bir web sitesinin zaman içerisinde gelişimini izlemek için de kullanabilirsiniz.
Diyelim bir internet siteniz var ve sitenize, başka sitelerden tanıtım yazısı alacaksınız. Hangi siteden tanıtım yazısı almanız gerektiğini belirlerken domain otoritesi değerini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Kendi sitenizin domain otoritesi değerinden daha yüksek bir otorite değerine sahip olan siteden tanıtım yazısı almaya çalışın. almaya çalışın.
Domain otoritesi 0’dan başlar 100’e kadar çıkar. Domain otorite değeri yükseldikçe sitenizin kalitesi artıyor demektir. Bir örnekle şunu da ifade etmekte fayda var, domain otorite puanınızı 80’den 90’a çıkartmak, 20’den 30’a çıkartmaktan daha zordur.
Domain Otoritesi İle Sayfa Otoritesinin Farkı Nedir?
Domain otoritesi bir web sitesindeki tüm alt domainlerin ve tüm sayfaların değerini verir. Sayfa otoritesi ise tek bir sayfanın değerini verir. Bu nedenle bir web sitesindeki farklı sayfaların Sayfa Otoritesi değerleri büyük farklılıklar gösterebilir.
Domain Otoritesi Nasıl Sorgulanır?
Domain otoritesi ve sayfa otoritesi değerlerini sorgulamak için Google’da arama yaparak birçok siteye ulaşabilirsiniz. Benim size önerim ücretsiz bir araç olan www.checkmoz.com’dur. Bu siteden Domain Otoritesi (DA) ve Sayfa Otoritesi (PA) değerlenin yanı sıra Moz Rank ve Backlink değerlerini de öğrenebilirsiniz.