Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Instagram algoritması
Sosyal Medya 306 0

Dünya Devi Instagram Hakkında Bilmedikleriniz

Günümüzün popüler sosyal medya platform’u instagram hiç masum değil. Dünya üzerinde insanlar günün yaklaşık 2 saatini sosyal medyada geçiriyor. Peki neden bu kadar tercih ediliyor?

İnstagram, algoritması, tasarımı, kullanıcı deyimi sayesinde sizi kendine bağlıyor.

Instagram algoritması

Instagram algoritması birçok noktaya bağlı. Yeni bir hesap oluşturduktan sonra Instagram, sizin için ilgi alanı oluşturuyor diyebiliriz. Hangi saatlerde aktif olduğunuzu, hangi hayvanı sevdiğinizi, nelerden hoşlandığınızı biliyor.

Bunları nasıl yapıyor, hemen anlatalım. Yapay zeka sayesinde. Sizin beğendiğiniz resimleri zaten kendisi ne ile alakalı olduğunu biliyor. Köpeği, evi, elbiseyi ayırt edebiliyor. Tabi siz de herhangi bir elbise beğendiğinizde, keşfet sayfanızda başka elbise resimleri görüyorsunuz.

Sürekli mesajlaştığınız, beğeni yaptığınız arkadaşlarınızın beğendikleri de sizin karşınıza çıkabilir. Çünkü instagram algoritması 2019‘da büyük değişikliğe gitti. Anasayfadaki içerikler artık paylaşım sırasına göre değil, birçok etkene bağlı.

Örneğin sürekli sabah 8’de aktif olan birisi ile, sabah 10’da aktif olan birisini karşılaştıralım. 8’de yapılan paylaşımlar ilk olarak sürekli 8’de aktif olan kullanıcıya gösterilir. Daha sonra paylaşım beğeni ve etkileşim aldıysa daha çok insana gösterilir.

Instagram algoritması hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki bağlantı işinize yarayacaktır.

https://dijitalpazarlamadunyasi.com/guncel-instagram-algoritmasi-2019/

Tasarım ve kullanıcı deneyimi

Instagram tasarımı sayesinde kullanıcıları kendine çekmeyi başarıyor. Kullandığı renk ve geçişler sayesinde gözümüzü yormuyor. Kolay arama ekranı, ulaşılabilir özellikler sayesinde kullanıcıları sıkmıyor ve aradıklarını onlara gösteriyor.

En önemli özelliği keşfet kısmı sayesinde Instagram kullanıcıları tamamıyle kendisine çekti. İnsanların ne ile ilgilendiklerini anlayarak onlara en uygun paylaşımları gösteriyor. Herhangi bir hesap takip etmesek veya benzeri resim beğenmesek bile, arama kısmında yaptığımız sorgulara benzer şeyleri keşfette görüyoruz. Ya da profillerini gezdiğimiz kullanıcılara bezner içerikler sürekli karşımızda.

Instagram algoritması sayesinde gerçekten dünya devi olmayı hak ediyor. Sahibi Mark Zuckerberg, satın aldığı dönemden beri çok büyük değerler katmış bulunmakta.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı