Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 161 0

Kendi Kartvizit Sitenizi Ücretsiz Oluşturun: BuBen.im [Röportaj]

Kolay ve ücretsiz bir şekilde kendi kartvizit sitenizi oluşturmanıza olanak sağlayan BuBen.im projesinin kurucusu Erdem Ertüzün ile ufak bir röportaj yaptım. Kendisine projeyle ilgili birkaç soru sordum ve yanıtlarını sizlerle paylaşmak istedim. Kendisine sorularımı yanıtladığı için teşekkür ediyorum.

Röportaja geçmeden önce BuBen.im ile oluşturduğum kendi kartvizit sitemin linkini buraya bıraktım. Bir kartvizit sitesini incelemek isterseniz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Siz de BuBen.im ile kendi kartvizit sitenizi dakikalar içerisinde tamamen ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Soru: Öncelikle genel olarak BuBen.im projesinden bahsedebilir misiniz?

Cevap: Proje kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaştı. 2 gün gibi bir sürede yaklaşık 70 site hazırlandı. İnsanlar hazırladıkları siteleri sosyal medyadan paylaştıkları için organik bir büyüme sağladık. Umarım çok daha hızlı şekilde büyümeye devam ederiz. Çünkü aklımızda çok güzel planlar var.

Soru: Böyle bir projeyi hayata geçirmenizdeki sebep nedir? Bu proje nasıl aklınıza geldi?

Cevap: Açıkçası hem çevremden hem de internet ortamından böyle bir ihtiyaç olduğunu fark ediyordum. Çünkü neredeyse her internet kullanıcısı kendisine ait bir site istiyor. Site hazırlayabilecekleri birçok platform var ancak o yapılar biraz karışık ve çok içeriği olan siteler için uygun. Kartvizit site için çok daha pratik bir arayüz gerekiyordu. Hızlı bir prototip ile bu hizmete gerçekten ihtiyaç olduğunu tespit edip, BuBen.im’i hazırlamaya başladım.

Soru: BuBen.im ismi nasıl aklınıza geldi? 

Cevap: Kullanıcılara alt alan adı sağlayacağı için ismin sonunda şık duracak bir isim olmalıydı. erdem.buben.im gibi. O yüzden bu isim aklıma geldi.

Soru: Projede hangi kodlama dilleri kullanıldı? Proje kaç kişilik bir ekip çalışmasıyla birlikte yürütülüyor?

Cevap: PHP ve JavaScript dilleri kullanıldı. Linux sunucu üzerinde çalışıyor. Ekibimiz 3 kişi.

Soru: Projeyi gerçekleştirirken herhangi bir zorluklar karşılaştınız mı? 

Cevap: Site oluşturma kısmında çok fazla zorluk yaşamadık ancak arka tarafta alan adı ve alt alan adı tanımlamaları yaptırtmak ve sunucuyu buna otomatik konfigüre etmek güzel bir tecrübe oldu.

Soru: Siteminiz nasıl işliyor? Kullanıcı kendisine bir kartvizit site oluşturmak için hangi adımları izlemeli?

Cevap: BuBen.im’e girdikten sonra “Hemen Başla” butonu ile site oluşturmaya başlayabiliyoruz. Önce tema seçmemiz gerekiyor, sonraki ekranda ise bilgilerimizi ekliyoruz. En son ekranda hangi alan adı veya alt alan adı üzerinde yayın yapacağımıza karar veriyoruz.

Soru: Projede ilerideki hedefleriniz nelerdir? 

Cevap: Hız kesmeden ulaşabildiğimiz kadar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni özellikleri önümüzdeki haftalarda hayata geçireceğiz.

Soru: İlerleyen zamanlarda projenize eklemeyi düşündüğünüz özellikler nelerdir? 

Cevap: İlerde daha farklı özellikler ekleyerek (farklı temalar, galeri modülü, blog modülü) daha benzersiz bir hizmet vermek istiyoruz.

Soru: Söylemek istediğiniz başka şeyler var mı? Girişimcilere bir tavsiyeniz var mı?

Cevap: Girişimcilik konusunda konuşma yapacak kadar henüz tecrübem yok. Ancak tek bir şey söyleyebilirim. Gözü kara olsunlar. Yeni fikirleri denemekten çekinmesinler. Tabi hızlı bir prototip hazırlayarak ‘kullanıcılar böyle bir şeyi istiyor mu?’ sorusunu cevaplamaları lazım. Diğer türlü uzun süreler projeyle uğraşıp kimsenin kullanmadığı ürünler ortaya çıkabiliyor. Çalışan bir prototip hazırlamak işin can alıcı kısmı. Projemize sitenizde yer verdiğiniz için ekibim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.

İlginizi Çekebilir:  Balondan Cep Telefonu Kılıfı Yapma



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı