Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 356 0

Yurt Dışı Alışverişlerinde Sınır Düşürüldü!

Son zamanlarda yurt dışı alışverişlerinde sınırın 150 Euro’ya çıkarılacağı konusunda yayınlanan haberlerle bir nebze de olsa sevinmiştik. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurt dışı alışverişlerinde muafiyet limitini 30 Euro’ya düşürdüklerini açıkladı.

TOBB Konferans Salonunda yapılan Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’de elektronik ticaretin temellerinin doğru atılması gerektiğinin altını çizerek Türkiye’nin bu alanda oldukça geride kaldığını ve çok mesafe kat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yurt dışından yapılarak Türkiye’ye gümrüksüz giren siparişlerin 75 Euro’ya kadar limitinin olduğunu fakat bunun haksız rekabete yol açtığını söyleyen Tüfenkci, “Durumu inceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördük. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, 30 Euro’ya düşürdük. Avrupa bu sınırı 22,5 Euro olarak uyguluyor. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girer.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir:  AliExpress Alışveriş Rehberi - Dikkat Edilmesi Gerekenler



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı