Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Mobil 424 0

Google Klavyesindeki Kolaylık

Google’ın mobil cihazlar için geliştirdiği klavyesinde son güncelleme ile yeni özellikler de geldi. Güncellemelerinde kullanıcı odaklılığına önem veren Google, yine kullanıcılarına hitap eden bir özelliği getirdi. Gelen bu özellik sayesinde yanlış yazılan bölüme kolayca ulaşılabilmekte. Konuyla ilgili detaylar haberin devamında…

Akıllı telefon ve tabletlerde yoğun olarak Google klavye kullanılıyor. Google, bu klavyeyi kendi işletim sistemi içerisinde hâlihazırda kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda Play Store’da da indirilmeye sunulan klavye yaklaşık olarak 500 milyon indirme almış durumda. Google, son zamanlarda klavyesine yeni güncellemeler ile birçok yenilik sundu. Bu yeniliklerden biri, kullanıcıların sinirini bozan klavye imleci ile doğrudan ilgiliydi. Küçük fakat etkili olan bu yenilik, Google klavye kullanıcıları tarafından da büyük beğeni topladı.

Ülkemizde de ciddi oranda bir kullanıcı kitlesine sahip Google klavye, neredeyse tüm uygulamalar ile uyumlu çalışabiliyor. Güncelleme ile gelen özellik ise, herhangi bir yazı esnasında yanlış yazdığınız yeri fark etmeniz ile devreye giriyor. Yanlış yazılan yeri düzenlemek istediğiniz zaman size büyük ölçüde kolaylık sağlıyor. Bu konuyu biraz daha açarak, detaylı bir bilgi sağlayalım.

Düzenlenecek Kısma Hızlı ve Kolay Ulaşım

Herhangi bir uygulamada Google klavye ile yazı yazabiliyorsunuz. Yazdığınız yazının orta kısımlarında bir kelimede hata yaptığınızı fark ettiğinizde, yeni güncelleme ile gelen özellik size yardımcı oluyor. Yazı içerisindeki düzenlemek istediğiniz kısma gitmek isteyip ekrana dokunduğunuzda, o kısma gitmek için çok uğraş verebilirsiniz ve bu bazen çok sinir bozucu olmaktadır.

Neyse ki bu durumda Google’ın yeni özelliği devreye giriyor. Bu özellik sayesinde imleci ekrana dokunmadan hareket ettirebiliyorsunuz. Klavye üzerinde ki space tuşuna basılı tutarak sağa-sola kaydırdığınızda, imleç de sizin hareketlerinize göre konumlanıyor. Bu sayede rahat bir yazım deneyimi sağlıyorsunuz.

İlginizi Çekebilir:  Yeni Nokia 3310 Tanıtıldı (Özellikleri ve Fiyatı)



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Muhammed Ahmet İslamoğlu {Editor Muhammed}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı