Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 87 0

İnternetin Hayatımızda Yeri

İnternet günlük hayatın içindedir. Arabada, okulda, evde ve her yerde. Sosyalleşmenin sanal alana taşması gibidir resmen. İnsanların internetle ilgilenmemesi mümkün mü? Tek tıkla dünyanın diğer tarafındaki haberleri okuyabiliyoruz, komik videolar izleyebiliyoruz. Tabii bütün bunlar çok büyük bir kolaylık ve lükstür, eğer 15 yıl önceyi düşünürsek. İnternetin gelişimi gerçekte hızlı oldu ve hayatımızı ciddi biçimde değiştirdi. Öyle sanıyorum ki gelecek nesil, internetin etkisiyle daha pasif bir halde olacaktır çünkü sosyal yaşamın enerjisini sanal alemde tüketmek sosyal iletişimi zayıflattığı gibi yeniliklere de kapatır. İnternetin zararlarına baktığımız zaman  küçümsenmeyecek boyutta olduğunu görüyoruz. Tabii internet sadece bir ağdır. Burada eğitilmesi gereken varlık insandır. İnternetle dünyayı kurtaracabileceğin gibi 3. dünya savaşını dahi çıkarabilirsin.

İnterneti Kullanan Çocuklar

Bugün interneti kullanan çocuklar YouTube gibi sosyal platformlardan ciddi olarak etkilenmektedir. Gelecek neslin kişiliğinin temelleri bir bakıma bu sitelerden atılıyor bile diyebiliriz. Bu yüzden internetin zararları ve yararlarını iyice tartıp sağlıklı bir nesil için iyi bir ebeveynlik yapmalıyız. Örneğin YouTube videolarında tıklanmak için saçma ve cinsellik içeren ön resimler mevcuttur. Bir çocuk ahlaksızca olsa dahi bir olayı sürekli olarak tekrar yaşıyorsa onu normal görecektir ve hayatında uygulayacaktır.

Bu arada zararları ve yararları için http://www.sosyalhanem.com/internetin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir/ makalesine bir göz atın.

İlginizi Çekebilir:  Google, Domain Piyasasına Giriyor



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı