Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 128 0

YouTube, O Özelliği Kaldırıyor!

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, 2008 yılından beri sıkça kullanılan o özelliğine son veriyor. 2 Mayıs 2017’den itibaren YouTube’da videolara ek açıklama eklenemeyecek. Mevcut ek açıklamalar yayınlanmaya devam edecek ancak düzenlenemeyecek.

Video sırasında açıklama yazmak için kullanılabilen video ek açıklamaları, çoğu zaman gereksiz ve rahatsız edici şekillerde kullanılabiliyordu. Ekranın büyük bir kısmını kaplayan ek açıklama buna örnek olarak verilebilir. YouTube‘un verilerine göre çoğu izleyici ek açıklamalardan hoşlanmıyor ve tıkladığı her ek açıklamaya karşılık ortalama 12 tanesini kapatıyor. Ek açıklamaları tamamen kapatan izleyici sayısı da günden güne artıyor.

Bildiğiniz üzere YouTube videolarında sağ üst köşede çıkan ‘kartlar‘ uzun bir süredir kullanılıyor. Bu kartlar hem masaüstünde hem de mobilde görülebiliyor. Ek açıklamalar ise sadece masaüstünde görülebiliyordu. YouTube’daki kartlar özelliği ile web sitelerine yönlendirme yapılabiliyor, anket uygulanabiliyor, bilgi verilebiliyor, istenen bir videoya, oynatma listesine veya kanala yönlendirme yapılabiliyor.

YouTube, bitiş ekranı özelliğini de uzun bir süre önce kullanıma açmıştı. Sürekli yeniliklere giderek daha iyi bir deneyim sunmak için çalışan YouTube cephesinden ek açıklamaların kaldırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, bitiş ekranı ve kartlar özelliklerinin yaygınlaşmasıyla ek açıklamaların kullanımının %70 azaldığı belirtildi.

YouTube’un verilerine göre bitiş ekranı ve kartlar, izleyicilerin ilgisini daha çok çekiyor ve ek açıklamalardan 7 kat daha fazla tıklama alıyor.

Sonuç olarak YouTube içerik editörleri, 2 Mayıs 2017 tarihinden itibaren videolarına yeni ek açıklamalar ekleyemeyecek. Mevcut ek açıklamalar ise yayına devam edecek ancak düzenlenemeyecek, yalnızca silinebilecek.

 

İlginizi Çekebilir:  YouTube Programsız MP4 Dönüştürme



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı