Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Webmaster 827 1

SEO Dostu URL Nasıl Olmalıdır?

Her web sayfasının özel bir adresi vardır ve bu adreslere URL denir. Bu adresler sayesinde internet dünyasında aradığınız web sayfalarını kolayca bulabilirsiniz. Bahsettiğimiz URL yapısı, SEO için önemli bir adımdır. URL adreslerini SEO dostu hale getirmek için yapılması gerekenler nelerdir?

 

URL’ye Gereksiz Kelime ve Bağlaçları Dahil Etmeyin

Arama motorları açısında URL uzunluğunun bir önemi yok. URL’nizin çok uzun olması, arama motorları tarafından bir problem olarak gözükmez. Ancak kullanıcı deneyimini de düşünürsek, her zaman kısa URL adresleri kullanmanızı öneriyorum. Ayrıca URL’ye gereksiz kelime ve bağlaçları (ve, ile, için vb.) dahil etmenize gerek yok.

 

URL Parametreleri Kullanmayın

Günümüzde birçok e-ticaret sitesinde URL parametreleri kullanılmakta. Ben bunu önermiyorum. URL’de parametrelerin yer alması hem URL’nin uzamasına sebep olacak hem de çirkin bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Hangi URL’nin daha iyi olduğuna siz karar verin:

www.orneksite.com/category/catid=901008321/bornoz-takimlari?filtreler=marka:tac;renk:krem

www.orneksite.com/tac-krem-bornoz-takimlari


www.orneksite.com/anasayfa?id=126471

www.orneksite.com/sayfa

URL Sonunda Uzantılara Yer Vermeyin

URL sonunda “.htm”, “.html”, “.php”, “.aspx” gibi uzantılara yer vermeyin. Bu hem gereksiz yere URL’yi uzatacaktır hem de kullanıcı deneyimini düşünecek olursak URL’nin akılda kalıcılığını düşürecektir.

 

URL’nin Sayfa Başlığı ve Sayfa Açıklamasıyla Uyumu

Bir web sayfasının başlığı ile URL’yi aynı veya benzer şekilde ayarlamaya çalışın. Kullanıcı deneyimi açısından da önemli bir noktadır. Arama sonuçlarında web sayfanızın başlığı, açıklaması ve adresi (URL’si) yer almaktadır. URL’nin başlığa benzer veya başlıkla aynı olması sağlıklı olacaktır.

 

Özel Karakterleri Kaldırın

URL’lerde özel karakterleri kesinlikle kullanmayın. Örneğin alt tire (_), soru işareti (?), büyüktür (>) ve küçüktür (<) işaretleri vb. Kelimeleri ayırmak için tire (-) kullanın.

 

Özetle, URL’nizi mümkün olduğunca kısa hale getirin. Ancak bunu yaparken anahtar kelimenizi URL’de kullanmaya özen gösterin. Web adresinizde anahtar kelimenizin geçmesi çok önemlidir.

İlginizi Çekebilir:  Makale Özgünlüğü Nasıl Kontrol Edilir?

NOT: Benim URL’de ay, yıl ve “.html” kullanmamın sebebi, Blogger’dan WordPress’e geçmiş olmam. Kırık linkleri en aza indirmek için bu blogda URL yapısını o şekilde ayarlamıştım.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“SEO Dostu URL Nasıl Olmalıdır?” üzerine 1 yorum

  1. Abdurrahman dedi ki:

    bilgilendirme için teşekkürler,sitemde uygulayacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir