Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Webmaster 2.225 0

cPanel’de Dizin Şifreleme Nasıl Yapılır?

Bu yazımda cPanel üzerinden dizin şifreleme işleminin nasıl gerçekleştirildiğini ve şifrelemenin nasıl devre dışı bırakıldığını resimli olarak anlatacağım. Anlatım, cPanel sürümleri arasında farklılık gösterebilir.

Öncelikle alanadiniz.com:2082 adresi aracılığıyla cPanel’e giriş yapın. Karşınıza çıkan cPanel kontrol paneline giriş bilgilerinizi yazarak giriş yapın.

dizinsifreleme1

Dosyalar başlığı altında yer alan Dizin Gizliliği bağlantısına tıklayın (Dizin Şifreleme veya Şifre Korumalı Dizinler isimleriyle de karşınıza çıkabilir.).

dizinsifreleme2

Karşınıza çıkan sayfadan şifrelemek istediğiniz dizini seçin. Eğer bir alt alan adını şifrelemek istiyorsanız sağ tarafta bulunan Ayarlar kısmından alt alan adını seçebilirsiniz.

dizinsifreleme3

Bu dizine şifre koruması koyun (Password protect this directory) seçeneğinin başındaki kutucuğu işaretleyerek Korumalı dizin için bir ad girin (Name the protected directory) bölümünden korumalı dizin için bir belirleyin. Bu ad, şifrelediğiniz dizine girdiğinizde gözükecektir.

dizinsifreleme4

Şimdi sıra kullanıcı oluşturmakta. Şifrelediğiniz dizin, bu kullanıcı adı ve şifrelerine sahip kişiler tarafından erişilebilir olacak. Birden çok kullanıcı belirleyebileceğinizi unutmayın. İlgili metin kutularını doldurarak işleme devam edin. Şifrenizin güçlü olmasına ve akılda kalıcı bir şifre olmasına dikkat edin.

dizinsifreleme5

Kullanıcı silme işlemi

Şifreli dizin için belirlediğiniz bir kullanıcıyı silmek için Yetkili Kullanıcılar (Authorized Users) kısmından silmek istediğiniz kullanıcıyı seçerek Kullanıcıyı Sil (Delete User) butonuna tıklamanız yeterli.

dizinsifreleme6

Şifrelemeyi devre dışı bırakma işlemi

Dizin şifreleme işlemini devre dışı bırakmak isterseniz Bu dizine şifre koruması koyun (Password protect this directory) seçeneğinin başındaki işareti kaldırarak değişiklikleri kaydetmeniz yeterli.

dizinsifreleme7

İlginizi Çekebilir:  125x125 ve 468x60 Reklam Alanları



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı