Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 594 0

‘Sosyal E-Ticaret’ Platformu incir.com Kapandı

Herkesin pratik bir şekilde e-ticaret yapabilmesine olanak sağlayan incir.com, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı. Hızlı büyümesi ve 57 milyon dolar değerlemeyle 2015’in en parlak girişimlerinden biri olarak görülen incir.com, bir süredir devam eden operasyonel ve finansal problemlerin üstesinden gelemeyerek kapandı.

2014 yılından beri bir incir.com girişimcisi olarak İncir’in 2016’nın ilk aylarından beri büyümesinin yavaşladığını tahmin ediyordum. Son zamanlarda verilen siparişlerin kargolanmasında büyük sıkıntılar yaşanıyor, siparişler müşterilere geç ulaşıyordu.

Büyümesi yavaşlayan İncir, uzun süredir bir yatırım arayışındaydı. Önce yabancı yatırımcılarla görüşen İncir, yabancı yatırımcıların böyle bir durumda Türkiye’ye yatırım yapmak konusunda istekli olmadıklarını görmüştü. Ardından Türk yatırımcılarla görüşen İncir, yine olumlu bir yanıt alamamıştı. Son olarak Türkiye’de önemli finans kuruluşlarından biriyle yatırım konusunda prensipte anlaşan İncir, finans kuruluşuyla sözleşmesel işlemler için 18 Temmuz tarihinde sözleşmişti. Ancak bu tarihten önce, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi nedeniyle finans kuruşu, sürece devam edemeyeceğini açıkladı. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İncir’deki işlemler bir anda yarı yarıya düştü.

Bu durumda da olumlu yönde bir yol kat edemeyen İncir, Türkiye’nin en büyük internet firmalarıyla görüşmeler yapmaya başladı. İş birliktelikleri, ortaklıkları ve satış anlaşmaları yapmaya çalışan İncir, bu şekilde de bir anlaşmaya varamadı.

incirdemo

Hiçbir şekilde yatırım alamayan İncir, içerisinde bulunduğumuz Olağanüstü Hal (OHAL) nedeniyle iflas erteleme talebinde de bulunamadı.

On binlerce ‘girişimci’ye sahip olan İncir’in kurucu ve yatırımcı ortakları arasında Karamancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Karamancı, Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba ve Soyak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tüfekçi yer alıyordu.

İncir’in kapanmasına karşılık tepki besleyen azımsanmayacak sayıda kişi var. Sisteme girerken ödedikleri ücretleri ve son kazançları olan ödemeleri alamamaları durumunda dava açacaklarını söylüyorlar.

İlginizi Çekebilir:  Facebook'un Görülmeyen Mesaj Kutusu

incir.com’un konuyla ilgili kendi açıklaması aşağıda yer alıyor.

incirkapandiaciklama




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı