Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 2.300 0

Google’ın Yeni Projesi: Üniversite Seçimim

Google, üniversite adaylarının seçimlerini kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle yeni bir projeye imza attı. Google’ın yeni projesi, üniversite seçiminizi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google Üniversite Seçimim tanıtım videosu

universitesecimim.withgoogle.com adresinden siteye ulaştıktan sonra Google hesabınızla giriş yaparsanız deneyiminizin kişiselleştiriliyor. Giriş yaparsanız, tercihlerinizi kaydedebilir ve tercihlerinize her yerden kolayca ulaşabilirsiniz. Tabi ki, Google hesabınız ile giriş yapmadan da devam edebiliyorsunuz.

GoogleUniversiteSecimim

Konum, bölüm ve puan girerek kriterlerinize uygun olarak üniversite sorgulayabileceğiniz sitede, hem konum hem puan hem de bölüm seçerek sorgulama da yapabilmenize izin veriliyor. Google, sade arayüz ile kullanım kolaylığı sağlıyor.

Tüm üniversiteleri keşfet seçeneğiyle, tüm üniversiteleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Örneğin ben bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği bölümlerini seçerek, bu bölümlere sahip üniversitelerin sıralanmasını sağladım. Buradan üniversiteleri devlet ve vakıf olarak ayrı ayrı görebiliyoruz.

GoogleUniversiteSecimim1

Örneğin, yaptığım sorgulamalar doğrultusunda İzmir’de bilgisayar mühendisliği bölümü olan 7 üniversite, yazılım mühendisliği olan 4 üniversite, hem bilgisayar mühendisliği hem de yazılım mühendisliği olan 4 üniversite olduğunu gördüm. İzmir’de bilgisayar mühendisliği ve/veya yazılım mühendisliği bölümü olan toplamda 7 üniversite var ve bunların 4’ü özel.

Sistem sadece bununla da kalmıyor. Üniversiteler ile ilgili bilgilere, üniversitenin bölüm detaylarına, üniversitenin internet sitesine ve YouTube kanalına da erişebiliyorsunuz. Ayrıca, Google Maps aracılığıyla sanal tur bile gerçekleştirebiliyorsunuz.

GoogleUniversiteSecimim3

Üniversiteler hakkında bilgi almanın yanı sıra, Bağlan sekmesini kullanarak, adayların bu zor dönemi daha kolay atlatmalarına yardımcı olacak uzmanlara ulaşılabiliyor. Adaylara, bu uzmanlar ile Hangout üzerinden canlı olarak fikir alma şansı veriliyor.

GoogleUniversiteSecimim4

İlham Al sekmesinde ise, üniversite mezunların deneyimlerini anlattığı videolar yer alıyor. Bu videoları izleyerek, meslek seçimi konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

GoogleUniversiteSecimim5

İlginizi Çekebilir:  Facebook'un Görülmeyen Mesaj Kutusu



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı