Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 962 0

Google, Kemal Sunal’ı Unutmadı

11 Kasım, Türk sinemasının büyük tiyatrocusu, komedi oyuncusu, sinema sanatçısı ve yazarı Kemal Sunal’ın doğum günü. Google, Kemal Sunal’ın doğum yıldönümünü unutmadı ve bu gün için özel bir doodle hazırladı.

Kemal Sunal Kimdir? 
Ali Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 yılında İstanbul’da doğup 3 Temmuz 2000’de İstanbul’da vefat etmiştir. Oynadığı filmlerle Türk sinemasına yeni bir soluk getiren Kemal Sunal, yer aldığı filmlerde genellikle saf, şanslı ve iyi yürekli karakterleri oynamıştır. Yıllar önce oynadığı filmler günümüzde hala eğlenceyle izlenmektedir. Kemal Sunal’ ın yer aldığı onlarca film ve tiyatro vardır. İlk rol aldığı 1972 yılında çekilen “Tatlı Dillim” filminde basketbolcu olarak oynamıştır. 1974 yılında “Salako” filminde ilk başrolünü oynayan Kemal Sunal, 1975 yılında “Hababam Sınıfı” serisinin ilk filminde İnek Şaban rolünde oynamıştır. 1975 yılında Hanzo ve Cabbar karakterlerini “Hanzo” filminde oynamıştır. Bu film, Kemal Sunal’ın iki farklı karakteri oynadığı ilk filmdir. 1976 yılında Kemal Sunal’a “Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu” ödülü “Kapıcılar Kralı” filmindeki Seyyit rolüyle verilmiştir.

Kemal Sunal’ın hayatı kısaca bu şekilde. Fazla uzatmaya gerek yok. Ayrıntılı bilgilere ulaşmak isterseniz internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca Google’ı bu önemli günleri hatırladığı için tebrik ediyorum 🙂 

İlginizi Çekebilir:  Google'a Erişim TİB Tarafından Engellendi



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı