Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Webmaster 324 0

Kullanıcıların Mobil Sitelerden Beklentileri

Sitenizi takip eden kullanıcılar sitenizi mobil alanda da takip etmek isteyebilir, ve istemeli de. Ama kullanıcı mobil sitede sade, şık ve kullanışlı bir tasarım ister. Mobil sitenizin -masaüstü sürümdeki gibi- şık, sade ve kullanışlı olması gerekiyor. Buradan anlamanız gerek şey, sitenizin masaüstü versiyonunun da sade, şık ve kullanışlı olması gerektiği. Bu yazımda kullanıcıların mobil sitelerden beklentileri hakkında bilgilere yer vereceğim. Sizlere anlatacağım maddelere uymanızı tavsiye ediyorum.

Sitenin açılış hızı

Sitenizin hızlı olması gerekli. Buna bağlı olarak da sitenizin hızlı açılması ve sayfalar arasındaki geçişin seri bir şekilde gerekleşmesi gerekiyor. Siteniz 5 saniyeden kısa sürede açılıyorsa bu sitenizin hızlı olduğunun bir göstergesidir. Tabii 5 saniyede açılıyor diye sevinmeyin, bunu en kısa süreye düşürmeye çalışın.

Büyük butonlar ve linkler

Mobil sitenizde kullanıcının rahatça dokunabileceği butonlar hazırlamalısınız. Normalden daha büyük butonlar ile hazırlardığınız bir site emin olun daha kullanışlı olacaktır. Mesela düşünün; dip dibe yazılmış linklerden oluşan bir site mi daha güzeldir yoksa parmak dostu büyüklükteki butonlardan oluşan bir site mi? Butonlarınızı oluşturduktan sonra aralarına boşluk eklemekten de çekinmeyin. 

Uzun olmayan sayfalar

Mobil sitenizde bir sayfa çok uzun veya çok geniş olmamalıdır. Mobil sitenizde dedim diye bu masaüstü sitenizde de olmayacak değil. Bu masaüstü siteniz için de geçerli. Kullanıcı sitenizde sürekli aşağı yukarı inip, sağa sola hareket etmemeli. Sitenizde çok uzun sayfalar yerine sayfalandırma kullanın. Böylelikle kullanıcıyı memnun edin ve onun işini kolaylaştırın.

İletişim sayfaları

Kullanıcı siteniz üzerinden sizin hakkınızda bilgilere, iletişim bilgilerinize ve sosyal medya hesaplarınıza kolayca ulaşabilmeli. Bunun için ayrı bir sayfa oluşturmaktan çekinmeyin. Ne de olsa kullanıcının bir sorusu olabilir, bunu size iletişim sayfasından veya sosyal medya hesaplarınızdan size kolayca sorabilmeli. İletişim her şeydir arkadaş!

Sade, şık ve kullanışlı tasarım

Mobil siteniz karışık olmamalı. Kullanıcı sitenize girdiğinde tasarımı beğenmeyip sitenizden çıkmamalı. Kullanıcıyı sitenizde daha uzun süre tutmak istiyorsanız tasarıma çok büyük önem verin. Tasarımınız ne çok sade ne de çok abartılı olmalı. Mobil sitenizde sade ve şık bir tasarım tercih etmelisiniz. Hatta eğer imkanınız varsa kendi temanızı kendiniz yapın. Böylelikle istediğiniz her şeyi temanıza ekleyebilir, temanıza istediğiniz şekli verebilirsiniz. 
Sitenize şık bir menü yerleştirin. Bu menüde sitenizdeki sayfaların linkleri yer alsın. Hem şık olsun hem de kullanıcı dostu. Kullanıcı aradığı her şeye bir iki tıkta ulaşabilmeli.

Arama alanı

Sitenizde mutlaka bir arama formu olmalı. Kullanıcı aradığı şeyi kolayca bulabilmek için sitenizdeki arama formunu kullanacaktır. Nasıl yapacağım demeyin, yazın google’a karşınıza hemen çıkar.

Normal görünüme dönme

Çok önemli olmasa da kullanıcı mobil siteniz üzerinden sitenizin normal görünümüne yani masaüstü versiyonuna dönebilmeli. Bunun için sitenizin en alt kısmına Masaüstü görünüme dön gibisinden bir yazı hiç de fena olmaz.

Siteniz mobilde nasıl görünüyor?

Sitenizin mobilde nasıl gözüktüğünü test etmek istiyorsanız şu linkleri kullanabilirsiniz:
Yazımı burada bitiriyorum. Eğer bir sorunuz olursa yorum alanını kullanabilirsiniz. Yorum atmayı unutmayın! 
İlginizi Çekebilir:  Siteniz için Arkaplanlar



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı