Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Domain Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Webmaster 703 1

Domain Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Domain Alırken Nelere Dikkat Etmliyiz?

Projeleriniz yada firmanız için domain alımı yapacaksınız. Domain tercihlerinizdeki etkenler ne olmalı?

Sitenizin popüleritesi yada firmanızın imajı alacağınız domain ile eşdeğer şekilde değerlenecektir. Tercih ettiğiniz domainin karakter sayısı, uzantısı, ve marka değeri çok önemli.

Firma Domaini Tercihi

Genellikle .com uzantılı domain tercihi yapılır. Firmanın ismine direkt domainler bulmak oldukça zor. Örneğin Aydoğan Bilgisayar ismindeki firmanıza domain alacaksınız. aydoganbilgisayar.com yerine aydogan.com’u alabilirseniz sizin için en avantajlısı. Çünkü firmaların büyük kısmı zamanla yeni sektörlere açılmakta bu sektör isminin firma ismi ile birlikte kullanıldığı domainler bu süreçlerde sıkıntı oluşturabilmekte. Ayrıca müşterileriniz açısından sadece Aydogan kelimesinin hatırlanması daha kolaydır.

Firmalar için .com domainini önerdik lakin eğer firmanız teknoloji, network gibi alanlarda faaliyet gösteriyor ise .net uzantısı sizin için daha avantajlı olacaktır. Bazı firmalar .com ve .net uzantılarını kullanıyorlar. En mantıklı seçimde bu tabii ki. .net uzantısının temel çıkış amacı teknoloji firmalarının faydalanmasıdır.

Firmanızın isminde .com domain bulmanız oldukça zor olacaktır. .com uzantısı başka bir adaş firmanın elinde ise .com.tr uzantı almanız oldukça makul bir seçimdir.

.com.tr domainlerin arama motorlarındaki yerel arama potansiyelleride oldukça güçlüdür.

Proje Çalışmaları için Domain

Kişisel web siteniz yada yada bir proje üzre bir site açacaksınız domain tercihi noktasında ilk tercihiniz her zamanki gibi .com olacaktır. Ama özellikle blog çalışmalarında .org uzantısı non-profit(maddi kazanç güdmeyen) bir uzantı olduğu için arama motorlarında avantajlı konumdadır.

Tenoloji tabanlı siteleriniz için tabii ki .net uzantısını da tavsiye ediyoruz.
Projelerinizde domain seçimi yaparken kısa,okunabilir,akılda kalıcı markalaşabilecek domainler tercih etmeniz çok önemlidir.Elma, armut, visne gibi jenerik, akılda kalıcı, hoş bir ön etki yapan domainlerle yapacağınız çalışmalarda ziyaretçilerin hafızasında markanızın hatırlanabilir bir yer edinmesini sağlayarak size ciddi kazanç sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir:  Backup.COOL ile Web Sitenizi Ücretsiz Yedekleyin

Tire ve Sayı Gibi Şeyler Kullanmayın

Domainlerde “tire (-)” veya rakamlar kullanmak akılda kalıcılığı düşüren faktörlerden biridir. Örneğin aydogan-bilgisayar veya aydoganbilgisayar12 gibi domainler seçmek yerine sade ve kolay aydoganbilgisayar en iyisidir.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Domain Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?” üzerine 1 yorum

  1. Nurettin Kaya dedi ki:

    Yakında yeni tld’ler geliyor. Bakalım fiyatları ne olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı