Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





“Jobs’ın Sırrı”nı Kullandılar
Bilim&Teknoloji 313 1

“Jobs’ın Sırrı”nı Kullandılar

'Jobs'un sırrı'nı kullandılar

Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı.
Güvenli içerik yönetim çözümleri alanında faaliyet gösteren Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı.

Kaspersky Lab tarafından hazırlanan Haziran Kaspersky Lab tarafından hazırlanan Haziran ayı spam raporuna göre, istenmeyen e-postalarda en sık rastlanılan başlık “Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un başarısın sırrı” ve “Apple ürünlerinde büyük indirimler” oldu.
Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı. Bu rapora göre istenmeyen e-posta trafiği Haziran ayında, yüzde 1.4 puan artış göstererek, ortalamada %71.1’e ulaştı. E-postaların %1.8’inde, bir önceki aya göre yüzde 1 puan düşüşle, zararlı eklentiler bulundu.
Spam üreticilerinin Haziran ayında Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un ismini etkin bir şekilde kullandıkları belirlendi. İstenmeyen e-postaların başlığı, alıcıları ünlü iş adamının başarısının sırrını öğrenmeye davet ederken, mesajın içeriğinde ücretsiz eğitim seansları için bir reklam bulunuyordu. Mesajı düzenleyenler, katılımcılara sadece 1,5 saatte hobilerini nasıl karlı bir işe dönüştürebileceklerini öğretmeyi taahhüt ediyordu. Steve Jobs’ın ismi de dikkat çekmek için kullanılmıştı.

APPLE’DA ŞOK İNDİRİM

Steve Jobs’ın başarısını açıklamayı vaat eden kurs tekliflerinin yanı sıra, yine Haziran ayında karşılaşılan diğer istenmeyen e-postalar da Apple ürünlerinde inanılmaz indirimler teklif ediyordu. Dolandırıcılar, e-postanın daha güvenilir görünmesi için “Kimden” alanına şirketin adını yazdılar; ancak kullanılan e-posta adresinin Apple firması ile bir ilgisi yoktu. Bu e-postaları oluşturanlar, ürünlerin sınırlı sayıda olduğuna ve alıcıların acele etmesi gerektiğine özellikle vurgu yaptılar. Bu aldatmaca ile yapılmak istenen, kullanıcıların karar almalarını hızlandırarak, ürünlerin siparişi için bağlantıyı hemen tıklamalarını sağlamaktı.
Spam üreticileri tarafından kullanılan bir diğer sahtekarlık da ABD üniversitelerine kayıt ve çevrimiçi eğitim teklifleri oldu. Bu e-postalarda, başvuru formlarının bulunduğu sayfaya yönlendiren bağlantılar bulunuyordu. İlginç olansa her e-postada bulunan web adreslerinin birbirinden farklı olması ve bu adreslerin e-postanın gönderildiği gün oluşturulmuş olmasıydı. Büyük olasılıkla bu toplu e-postaları gönderenler, kullanıcı verilerini bu şekilde toplamak istediler.


İlginizi Çekebilir:  BlackBerry'den Klavyeli iPhone'a Dava!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

““Jobs’ın Sırrı”nı Kullandılar” üzerine 1 yorum

  1. Okan dedi ki:

    Paylaşım için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı