Hepimizin mutlaka aklına gelmiş bir soru vardır. Hatta kimilerimiz bu soru üzerine yoğunlaşmıştır. Sahi ya biz ölünce Facebook, Twitter, Instagram hesaplarımız ne olacak?
Kimi sosyal medya şirketleri gizliliğe çok önem veriyor, kimi ise sizin başvurunuza göre hesabı siliyor.
Facebook: Bu konuda Facebook’un kuralları belli. Ölen kişinin hesabı kapatılıyor ya da anı hesabına çevriliyor. Ama bunun için bir ölüm belgesi gerekiyor. Bunu da dolayısıyla sadece ölen kişinin yakını yükleyebiliyor.
Twitter: Twitter ile Facebook’u kıyasmadığımızda Twitter biraz daha katı kurallara sahip. Ölen kişinin ölmeden önce hesap ayarlarından hesaba ne olacağını seçmesi gerekiyor. Kullanım koşullarında belirtilene göre bu işlemi sadece hesabın asıl sahipleri gerçekleştirebiliyor.
Google: Google bu konuda mükemmel çalışıyor diyebiliriz. Inactive Account Manager hizmetiyle kişinin hesapta en son ne zaman etkinlik yaptığını kontrol ediyor. Eğer belirli bir süre işlem yapmadıysa, Gmail hesabına girmediyse Google kişiye bir e-posta gönderiyor. E-postaya da yanıt almaz ise direkt olarak hesabı siliyor.
Apple: Apple yine her zamanki gibi gizliliğe çok önem veriyor. Kişi ölünce o kişiye ait fotoğraflar ve diğer tüm veriler de ölüyor. Hatta bu verilere ulaşmak için mahkeme kararı bile gerekiyor.
Steam: Steam’in bu konuda açıkça belirttiği bir hizmeti yok. Ancak hesap haklarınızın kimseye transfer edilemeyeceği ve satılamayacağı birçok kısımda belirtiliyor. Bu yüzden hak talebinde de bulunamıyorsunuz. Eğer Steam ile iletişime geçerek kişinin öldüğünü söylerseniz, işler daha da kötüye gidebilir. Bu durumda Steam ölen kişinin hesabını kilitleyebilir. Yani bu durumda şifreyi bilmiyorsanız yapabileceğiniz bir şey maalesef ki yok.