Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Sponsorlu İçerik 134 0

Tüm kısaltmalar ve anlamları burada

Çoğumuzun bilmediği ya da yanlış öğrendiğimiz kelimelerin, kurumların, ünvanın ve buna benzer kısaltma kullanan topluluk isimlerinin doğru ve yanlışsız kısaltmaları, kısaltma açılımları, bu kısaltmaların tek bir veritabanı altında toplanması sitenin kuruluş amacıdır. Kısaltma; bir terimin, içeriğin ya da özel adın, içeriği harflerin biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleşmesidir. Site size bu konuda yardımcı oluyor ve nasıl kullanıldığı konusunda bilgi veriyor.Kısaltmaların neden kullandıldığına gelirsek; eğer bir metinde bir kelimeyi, ünvanı, kurum adını yada bir çok kelimeyi kısaltıp daha kolay şekilde kullanmak istiyorsak bu yönteme başvuruyoruz.

Acronym24.com sitesinde yaklaşık 450 binden daha fazla kelimenin kısaltılmış hali, 2,5 milyondan daha fazla kısaltma ve bu kısaltmaların terminolojik açıklamaları bulunmaktadır. Malesef kısaltmarın yanlış kullanımı çoğu zaman resmi kurumlarda bize dezavantaj olarak geri dönüyor, site bu konuda profesyonel bir şekilde çalışıp size doğru bilgiyi en açıklayıcı şekilde ulaştırıyor. Size kolaylık sağlayacak kısaltmaların doğru kullanımını öğrenmeniz yazdığınız metinlerde size kolaylık sağlar ve doğru bilgiye kolayca ulaşmanızı hedefler.

Örnek vermek gerekirse GAQP ne demek? Öğrenmek için sitenin sağ üst tarafındaki arama kutusuna GAQP yazıp aramayı başlatın. Gelen sayfada kısaltmanın açılımlarını bulabiliyorsunuz. Örneğin bu kısaltma İngilizcede GoodAquaculturalPractice, GoodAquaculturePractices, Governor’SAwardForQualityAnd Productivity gibi anlamları var. Tabi bu kadarla da değil. Acronym24.com her bir kısaltma tanımını farlı terminolojiler ile de kategorize ediyor. Bu kısaltma Azerbaycan terminolojisinde Güney AzərbaycanQurtuluşPartiyası açılımına sahip.

Terminoloji; Türkçe karşılığı terimbilim olan, bilim, sanat vb alanlarda birleşik kelimeler ve  sözcüklerdir  ki bu sözcükler özellikle spesifik metinlerde geçen basit veya birleşik sözlükler şeklindedir. Her türlü bilgiye bu kadar kolay ulaşabildiğimiz bir çağda sitenin temel amacı herhangi bir kuruluşun vb’lerinin kısaltmalarına internet üzerinde eşi benzeri olmayan bir veritabanından kolayca ulaşabilmenizdir.

İlginizi Çekebilir:  Kurumsal Kimliğinizin Aynası Olan Web Tasarımlar

İnsanların kısaltmalara kolayca ulaşabilmesi sitenin öncelikli gayesi olduğu için bu veritabanını oluştururken arayüz kolaylığını, insanların istediği kısaltmaya rahat bir şekilde ulaşabilmesinin yabana atılamaz bir öncelik olduğunu bilinen bir gerçek olduğu için, arayüzü en temel biçimde kullanılabilir olarak dizayn edilmiştir. Örnek vermek gerikirse, bir kısaltmanın tek bir ulusta, tek bir anadalda veya aradalda farklı anlamlara gelmesinden ötürü, anlam karmaşasını engelleyebilmek adına, aratılan kısaltmanın farklı uluslarda veya bilimum aradallardaki farklı anlamlarını alt alta sıralayarak siz kullanıcılarımızın hizmetine sunmuştur. Ayrıca sitenin altında bulunan “Website Index” kısmını kullanarak, herhangi spesifik bir kısaltmanın anlamını öğrenmek yerine, kısaltmaları alfabetik sıraya göre sıralanmış  bir şekilde bularak sitemizde eğlenceli bir “web surfing” yapma imkanı bulabilir, aynı zamanda kısaltmalarla ilgili bilgi dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Ekstra olarak sitemizde eğlenceli vakit geçirebilmeniz adına kısaltmaların astrolojik karşılıklarını da sitede mevcuttur.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı