Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Sponsorlu İçerik 238 0

Emlak Yatırım Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

Gayrimenkul yatırımı, son dönemlerde parasını değerlendirmek isteyen bireylerin en çok tercih ettiği yatırım çeşitlerinden bir tanesidir. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen bireyler, en iyi yatırım nesnesini bulmak için çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Emlak yatırım süreci içerisinde farklı alternatifleri değerlendirmek, sermayenizi daha başarılı bir şekilde yönetmenize katkıda bulunacaktır. Özellikle gayrimenkul alımı yapmayı düşünüyorsanız ‘’dükkan mı almalıyım, ev mi almalıyım?’’ İkilemi içerisinde iseniz, makalemizin devamı sizin için yararlı olabilir.

Dükkan Satın Alarak Yatırım Yapmanın Avantajları

Dükkan satın alarak yatırım yapmak, özellikle ticari değeri yüksek olan bölgelerde yaşayan bireylerin değerlendirdiği bir opsiyon. Yatırım nesnesine yakın bir noktada bulunmak insanları daha iyi hissettirirken, bu yatırım nesnesini pazarlayacağı alanı tanımak da yine aynı bireylerin daha güvende hissetmesine sebep oluyor. Bundan dolayı özellikle turistik bölgede yaşayan bireylerin dükkan satın alarak gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ettiği bilinmektedir. Emlak yatırım sürecinde dükkan satın almanın yatırımcıya sağlayacağı avantajları inceleyelim:

Dükkan kiraları aracılığı ile para kazanmak, ev aracılığı ile para kazanmaktan daha hızlı bir birikim sunabilir. Özellikle işlek bölgelerde ve turistik bölgelerde bulunan dükkanlar, yüksek kira geliri getirmeye müsait yatırımlar olarak değerlendirilebilirler. Bundan dolayı bu bölgelerdeki dükkanları satın almak, aylık gelirinizi maksimum düzeye çıkarabilir. Elbette dükkan yatırımını doğru şekilde yapabilmek adına kira gelirinden emin olmak önemlidir. Planladığınız kira gelirini size sağlayacak olan dükkanı bulmak için dükkan büyüklüğü, dükkanın bulunduğu muhit ya da dükkan yapısı gibi özelliklere dikkat etmeniz gerekir.

Ev Satın Alarak Yatırım Yapmanın Avantajları

Ev satın almak ile dükkan satın almak arasında yatırım değeri açısından büyük bir fark yoktur. Fakat yatırımı ne kadar uzun vadeli olarak gerçekleştireceğiniz, hangi seçeneğin daha mantıklı olabileceği konusundaki görüşünüzü değiştirebilir. Ev satın alarak yatırım yapmak için, Flatfy üzerinden kira geliri yüksek olan çok sayıda muhitten ev inceleyebilirsiniz. Eğer sadece yatırım amacı ile ev satın alıyorsanız, lokasyon seçimi konusunda tamamen özgür olacaksınız. Satış fiyatı – kira geliri oranı açısından en yüksek karı elde etmenizi sağlayacak olan evi tercih etmek önemlidir. Dahası, evin total fiyatının yıllık kira bedeline bölünerek kaç yıl içerisinde evin ücretinin çıkarılacağının hesaplanması da sağlık bir yatırım yapmak için gerekli olabilir.

Bir dükkanın amorti süresi yaklaşık olarak 10 – 15 yıl iken, aynı semtte bulunan bir dairenin amorti süresi ortama 3 yıl daha fazla olabilir. Fakat bu konuda araştırma yaparken bulunduğunuz semtte dükkan kirasına mı, ev kirasına mı daha çok talep olduğunu araştırmak da doğru olacaktır. Yalnızca bir yıl dükkanınızın boş kalması bile amorti sürelerinin ortalama bir şekilde eşitlenmesine sebep olabilir. O halde kiraya verebilme açısından yatırım nesnelerini değerlendirmek her zaman öncelikli olmalıdır.

Yatırım Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

Gayrimenkul yatırımı yapma sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Lokasyon, kira gelirleri ve amorti süresi gibi faktörler bunlardan bazılarıdır. Bunların yanı sıra uzun vadeli bir yatırım yapmayı planlar, gelecek için potansiyel barındıran bölgelerden dükkan ya da ev satın alarak bölgenin değerli hale gelmesini bekleyebilirler. Bu tür stratejik bir yatırımda, yatırım nesnesinin amorti süresi anında kısalır ve kişiler hızlıca kar elde etmeye başlarlar. Bunun için fizibilite araştırması yapmak önemli ve gereklidir.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı