Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Genel 30 0

Antalya Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Akdeniz Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden Antalya, bu özelliği ile adından söz ettiriyor.

Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların tercih ettiği şehirlerin başında gelen Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Emlak sektöründe de önemli bir yere sahip olan Antalya, yazlık dairelerin dışında yıllık konut satın alımları ve kiralanma oranlarıyla da öne çıkıyor. Peki, Antalya satılık daire fiyatları ne kadar? Antalya’da son bir yılda konut fiyatları ne kadar arttı?  İşte Antalya’da gayrimenkul yatırımı yapmadan önce bilinmesi gerekenler…

Antalya’da satılık daire fiyatları artıyor!

Akdeniz Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehri Antalya’da satılık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgilendiği konuların başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Antalya satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.82 artış gösterdi. Antalya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 23 TL olurken, amortisman süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Antalya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 151 bin 741 TL ile 252 bin 900 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 202 bin 321 TL olarak ölçümleniyor.

Antalya kiralık daire fiyatları 646 TL’den başlıyor!

Antalya’da kiralık daire arayışları, bölgenin turizmi kenti olması nedeniyle özellikle yaz aylarında artış gösteriyor. Bunun dışında Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi olmak üzere toplam dört üniversitenin şehirde yer alması ve öğrenci sayısını fazla olması kiralık daire talebini artıran unsurlardan. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Antalya’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı, en düşük 646 TL, en yüksek 1.076 TL arasında değişiyor. Bölgede 2017 yılında ortalama kira fiyatı 823 TL iken, bu yıl 861 TL olarak belirleniyor.  

Kepez kentsel dönüşüm projesi ile dikkat çekiyor!

Antalya’nın en kalabalık ilçesi Kepez kentsel dönüşüm projesi ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi, Antalya’da Kepez-Santral bölgesindeki 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Proje kapsamında, 19 bin konut, kültürel alanlar, okullar, sağlık tesis alanları, ofisler ve ticari alanlar yapılacak. 2019 yılına kadar teslim edilmesi beklenen projede, yaklaşık olarak 5 bin kişinin evi dönüşecek. Projedeki diğer konutların ise 8 yılda tamamlanması öngörülüyor.

 




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı