Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 213 1

Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin 5 Yöntem

Site yöneticilerinin olmazsa olmaz kullandığı araçları arasında analiz araçları yer almaktadır. Bu analiz araçları sayesinde site yöneticileri sitesine girip çıkan kullanıcılar hakkında neymiş ne değilmiş bilgi sahibi olmaktadır.

Bilgi sahibi oldukları veriler arasında “hemen çıkma oranı” denen bir oran da yer almaktadır. Bu oran bir internet sitesi için çok büyük önem teşkil eder. Sitenize günlük 1k ziyaretçi giriyor ve hemen çıkma oranı %50-60 sayıları üstündeyse bu biraz risklidir. Çünkü sitenize girenlerin yarısından fazlası hemen çıkıyordur ve bir sorun var demektir. Bende bu ‘Hemen Çıkma Oranını Düşürme Yöntemleri’ başlıklı makalemde sizlere hemen çıkma oranını düşürmek için birkaç yöntem sunacağım.

1) Kullanıcı Dostu ve Göz Yormayan Tasarım

Sitenize giren bir ziyaretçiyi sitenizde uzun süre tutmak için yapabilecekleriniz arasında en başta sayabileceğim bir nokta. Sitenin tasarımını mümkün olduğunca kullanıcı dostu hale getirerek ve sitenizi mobil uyumlu yaparak ziyaretçiyi daha uzun süre sitenizde tutabilirsiniz. Gözü yoran, renk uyumları kötü olan ve kullanımı zor olan siteler ziyaretçi tarafında kötü düşünceler uyandıracaktır.

2) Uzun Makaleler

Sitenizde yayınladığınız makaleleri her boyutuyla ele almaya çalışın. Ama sırf bunu uygulamak için bir cümlede anlatacağınız şeyi 10 cümlede anlatmayın. Ele aldığınız makale konusu detaylı bir konuysa, ziyaretçinizi sıkmadan makaleyi çeşitli boyutlarıyla ele almaya çalışın. Böylelikle ziyaretçi sıkmayan anlatımınızla konuyu sonuna kadar okuyacak ve sitenizde daha fazla duracaktır.

3) Makale Sonunda Benzer Konular

Makale sonunda makale ile ilgili benzer konulara yer verdiğinizde, ziyaretçi o konuları da ziyaret edecek ve siteniz içinde fazlaca gezecektir. WordPress tabanlı sitelerde bunu çeşitli eklentiler ile yapabilirsiniz, bazı temalarda ise varsayılan olarak gelmektedir.

4) Resim Kullanımı

700 kelimelik uzun bir yazı yazdığınızı düşünün ve bu yazıda hiç resim kullanmadınız. İşte bu noktada bu yazı ziyaretçinin gözüne çok yorucu görünecek ve ziyaretçi okumaya erinerek sitenizi terkedecektir. Bu nedenle ara ara resim kullanmaya özen gösterin. Özellikle GIF’ler ile kullanıcıyı sitenizde daha uzun süre tutabilirsiniz.

5) Aşırı Reklam Kullanmayın

Elbette ki sitenizden kazanç elde etmek isteyeceksiniz. Bunu elde etmenin en ideal yolu reklamlardır. Ancak sitenizdeki reklamları abartırsanız siteniz bir reklam çöplüğüne dönecek ve ziyaretçi hemen sitenizden çıkmak isteyecektir.

Ayrıca… 

Ayrıca sitenizin açılış süresini mümkün olduğunca düşürmeniz, ziyaretçinin sitenizde daha hızlı gezinmesini sağlayacağı için bu da etkili bir yöntemdir.

İlginizi Çekebilir:  YouTube Video İstatistiklerini Öğrenme

Makalemin sonuna gelirken hemen çıkma oranının Alexa gibi sıralama sistemlerine etki ettiğini de hatırlatayım. “Hemen Çıkma Oranını Düşürme Yöntemleri” başlıklı makalem hakkında sorularınız varsa yorum kısmına bekler ve hepinize iyi günler dilerim.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin 5 Yöntem” üzerine 1 yorum

  1. Numan Acar dedi ki:

    Hemen çıkma oranımı bu yöntemlerle arttıracağım. Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı