Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Android ve APK 870 0

Android Kullananlara Büyük Uyarı!

Hava durumu olarak bildiğimiz uygulama aslında telefonundan kredi kartıyla işler yapanları tehdit durumuna düşürüyor.

Bildiğimiz üzere aslında ne kadar virüslerin antivirüs programları olmadan temizlenebileceğini bilmediğimizden dolayı evlerimize antivirüs programı kurarak bilgisayarımızın güvende olduğunu varsayıyoruz. Bu antivirüs programlarından biri de ESET diyebiliriz.

ESET gayet kaliteli programlar oluşturup kişisel bilgisayarınızı virüslerden ve truvalardan korumak için yapılan bir lisans isteyen antivirüs programı. Yine bilmekteyiz ki bazı programlar gerçekten de kişisel bilgisayarımızı korumakta. Peki kişisel mobil telefonunuz güvende mi?

Günümüzde her şahsın elinde bir kredi kartı bulunmakta. Haliyle günümüz teknolojisi de gayet ilerlemiş durumda. Bunun yanında kredi kartlarını elimizle taşımak zorunda kalmıyor hatta bakiyeyi, borcu sorgulamak için ATM’ye dahi gitmeye gerek kalmıyor. Çünkü artık Android veya iOS hiç fark etmeden hepimizin elinde bir akıllı telefon bulunmakta. En çok kullanılan bir işletim sistemi de Android.

Android ne kadar uygulama mağazası gibi özelliklerinden iyi bir işletim sistemi olsa da aslında mağaza birçok kötücül şeyleri de yanında getirmekte. Şuan telefonunuzda hava durumunu öğrenmeniz için bir uygulama var. Sözde bu uygulama gerçekten de yararlı ve iyi bir uygulama ancak içine bakacak olursak antivirüs programı şirketi ESET bu duruma da bir açıklık getirmiş durumda.

Good Weather ismindeki uygulama aslında ESET tarafından koyulan taramada “Trojan.Android/Spy.Banker.HU” kötücül durumunu taşıyan bir virüs. Bu virüs durumdan da belli olabileceği üzere bir banka bilgilerinizi ve SMS’lerinize erişebiliyor. Ayrıca bulaştığı telefonu da kitliyor. Uygulama toplamda Türkiye de dahil 2 bin indirmeye ulaşmış durumda.

ESET bu durum hakkında geçtiğimiz günlerde yüklediğiniz hava durumu uygulaması bulunmakta ise kontrol edin ve kötü bir durum görürseniz uygulamayı cihazdan kaldırmanızı öneriyor.

İlginizi Çekebilir:  Minecraft Pocket Edition 0.12.1 Full Apk İndir



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

İsmail Can Memiş {İsmail Can Memiş}

Anıl Şenyurt - Blog'un değerli yazarı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı