Bu videoda konuğumuz Meizu Pro 6. Meizu Pro 6’nın özelliklerinden ve dezavantajlarından bahsettim. Kamera performansına baktık, bataryasının 1 gün gidip gitmeyeceğinden bahsettik. 

Meizu Pro 6’nın kutu içeriğinde şarj adaptörü, USB 3.1 Type-C şarj kablosu, SIM kart takmak için bir adet iğne ve hızlı başlangıç kılavuzları yere alıyor. Kutudan kulaklık çıkmıyor. Yani eğer telefonu satın alırsanız ve kutu içeriğinden kulaklık çıkmazsa şaşırmayın.

Biraz telefonun tasarımından bahsedelim. Telefonu ilk elime aldığımda telefonda kullanılan malzemenin kalitesini hissettim. Telefonun kasası  tek parça alüminyum olarak tasarlanmış. Güçlü bir kasası var. Cihaz 160 gram ağırlığında ve 7.3 mm kalınlığında.

Cihazın üst tarafında sadece mikrofon yer alıyor.

Cihazın ön tarafında en üstte bildirim ışığı; bildirim ışığının yanında 5 MP, 2.0 diyafram açıklığına sahip ve 1080p video kaydı yapabilen ön kamera yer alıyor. Onun hemen yanında karşı tarafın sesini duyabilmemiz için ahize bulunuyor. Corning Gorilla Glass 4 ile korunan, 5.2 inç Super AMOLED 1080p çözünürlükte 2.5D kavisli ekranın altında ise home tuşu bulunuyor. Bu home tuşu aynı zamanda parmak izi okuyucu özelliğine sahip.

Telefonun sol tarafında baktığımızda sadece SIM kart girişini görüyoruz. Meizu Pro 6, çift SIM kart destekli ve bu SIM kartlar Nano-SIM özelliğinde.

Sağ tarafta ses arttırma ve azaltma tuşunun hemen altında güç tuşu yer alıyor.

Telefonun alt kısmında ise 3.5mm jack girişi, mikrofon, USB Type-C girişi, hoparlör yer alıyor.

Arka tarafa baktığımızda ise 21 MP, 2.2 diyafram açıklığına sahip ve 4K video kaydı yapabilen ana kamera yer alıyor. Kameranın hemen altında hızlı netleme sağlayan lazer oto focus ve laze oto focusun etrafında da çift tonlu 10 ledli flaş yer alıyor.

İlginizi Çekebilir:  AliExpress'ten Kargo Var #3: 3'lü Telefon Lens Seti

Telefonda yer alan home tuşu birçok işleve sahip. Hem geri tuşu, hem ana ekran tuşu, hem kilit tuşu hem de parmak izi okuyucu özelliklerini barındıran home tuşu bence çok iyi geliştirilmiş. Bir uygulamada dolaşırken home tuşuna dokunursanız bir önceki sayfaya, home tuşuna basarsanız ana ekrana dönebiliyorsunuz. Home tuşuna basılı tuttuğunuzda ise tuş kilidi yapılıyor.

Ayrıca telefon, iPhone 6’dan tanıdığımız 3D Touch özelliğini de destekliyor. Meizu Pro 6’nın “basınca duyarlı ekran” olarak tabir edilen ekranı bulunuyor. Bu özelliğin adı, Meizu’da mPress olarak geçiyor.

Tasarımdan bahsettiğimize göre şimdi teknik özelliklere gelebiliriz.

Telefonda Mediatek MT6797T Helio X25 çipset ve Mali T-880 MP4 grafik işlem birimi bulunuyor.

4 GB RAM ve 32 GB dahili hafızayla gelen Meizu Pro 6’nın hafızası maalesef arttırılamıyor.

2560 mAh bataryayla gelen Meizu Pro 6’nın şarj oranı, hızlı şarj özelliğiyle 1 saatte %0’dan %100’e ulaşabiliyor.

Android 6.0 Marshmallow ile gelen telefonda Flyme OS 5.6 arayüzü kullanılıyor.

10 çekirdekli işlemciye sahip olmasıyla ön plana çıkartılan telefonun işlemci performansı, 10 çekirdeğe göre biraz düşük seviyede kalıyor. Bu fiyat ve segmentte bir telefon için işlemci performansı gayet iyi olsa da 10 çekirdek için daha iyi bir performans beklenir. İşlemcide 2 çekirdek Cortex A72 mimarisine sahip ve 2.5 GHz hızında. Geri kalan 4 çekirdek Cortex A53 mimarisine sahip ve 2 GHz hızında, diğer 4 çekirdek ise yine Cortex A53 mimarisine sahip ve 1.50 GHz hızında.

Parmak izini çok hızlı bir şekilde okuyan Meizu Pro 6, grafik işlem birimi olarak biraz düşük seviyede kalıyor.

Grafik işlem birimi olarak da biraz düşük seviyede kalan telefonda 10 çekirdekli işlemci yerine batarya kapasitesi biraz daha arttırılsa çok daha iyi olabilirmiş. Malum 10 çekirdekli işlemci de bataryanın daha hızlı tükenmesine sebep oluyor.

İlginizi Çekebilir:  AliExpress'ten Kargo Var #8: 10 TL'ye Hava Nemlendirici | $0,01 Kol Saati

Benim oyunlarla pek aram olmadığı için ve Meizu Pro 6 ile de oyun oynamayacağım için grafik işlem birimi konusu benim için sorun teşkil etmiyor. Ancak batarya kapasitesi en azından 2900 – 3000 mAh civarlarında olsa iyi olurmuş.

Kamera konusunda kendi düşüncelerimi söylemem gerekirse telefonun gündüz çekimleri bu fiyat ve seviyede bir telefon için normal seviyede. Bol ışıklı ortamlarda çok güzel fotoğraf ve videolar çeken Meizu Pro 6’nın kamerası ile düşük ışıkta çekimlerde çok iyi sonuçlar elde edilemiyor. Ana kameranın 21 MP olduğunu duyunca heyecana kapılmak yanlış. F2.2 diyafram açıklığı büyük bir açıklık. Diyafram açıklığı biraz daha düşürülse Meizu Pro 6’nın kamerasıyla çok daha iyi fotoğraf ve videolar çekilebilirdi.

Meizu firması, Pro 6 modelinin AnTuTu’da 101 bin civarında puana sahip olduğunu belirtiyor. Ben de yaptığım testlerde 99 bin ile 100 bin arası sonuçlar aldım. Bu rakamlar düşük gibi duruyor. Meizu Pro 6, AnTuTu’da grafik işlem birimi nedeniyle düşük puanlar alıyor.

3D Touch olarak bilinen mPress özelliği, sadece cihazın içerisinde gelen uygulamalarda kullanılabiliyor. Örneğin kamera, ayarlar, müzik gibi uygulamalarda. Bunun nedeni de basınca duyarlı ekran teknolojisinin Android platformunda yaygın olmaması ve geliştiricilerin bu özelliklere sahip uygulamalar geliştirmemesi.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Meizu Pro 6 Kutu Açılışı, İncelemesi ve Dezavantajları” üzerine 1 yorum

  1. Ahmet Altınkaynak dedi ki:

    Anıl bey inceleme için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir