Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 1.677 0

Twitter, Facebook’a Bir Kez Daha Rakip Oldu

Sosyal medyanın fenomeni olan Twitter, sektörde ezeli rakibi Facebook’a karşı yeni bir özelliği bünyesine kattı. Geçtiğimiz günlerde Facebook’a eklenen 360 derece video özelliğini artık Twitter’da da göreceğiz. Konu ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almakta…

twitter 360 derece haberi

Son dönemin popüler teknolojisi sanal gerçeklik, birçok alanda adından söz ettirmeyi başarıyor. Piyasada yerini aldığı ilk günden itibaren kullanım alanı yaygınlaşan sanal gerçeklik teknolojisi, internet ortamında da yerini aldı. İnternet sektöründe ilk olarak sosyal video paylaşım sitesi YouTube’da kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik teknolojisi, diğer firmalar tarafından oldukça beğenildi ve diğer firmaları bu şekilde harekete geçirdi. YouTube’dan sonra Facebook’un da sanal gerçeklik alanında hamle yapması, sosyal medya platformunun diğer bir üyesi Twitter’ı harekete geçirdi. Sosyal medya platformu Twitter, 360 derece video özelliğini kullanıcılarına sunacak.

İlk 360 Derece Yayın NBA Maçı

twitter 360 derece

Twitter tarafından kullanılmaya başlanacak olan 360 derece video özelliği, hem masaüstü platformunda, hem de mobil platformda desteklenecek. Kullanıcılar her iki platformda da rahat bir şekilde 360 derece video keyfini çıkarabilecek. 360 derece video özelliğine geçişin, ABD kullanıcılarına yönelik olan bir sebebe bağlı olduğu bilinmekte.

Twitter’ın 360 derece video özelliği, NBA finalleri ilk maçı ile görücüye çıkacak. Türkiye saati ile yarın sabaha karşı 04:00’da başlayacak olan Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers müsabakasında Samsung Gear ile 360 derece video yayını yapılacak.

twitter 360 derece nba finalleri

Twitter’ın Tercihi Samsung Gear’dan Yana

Sosyal medya platformu Twitter, NBA finalleri ilk maçı ile birlikte kullanıcılarıyla buluşturacağı 360 derece video özelliği için Samsung Gear’ı tercih edecek. Piyasada ki rakipleri Facebook ve YouTube’un, Oculus Rift ve Google VR’ına Samsung Gear ile yanıt verecek olan Twitter, stratejik bir hamle yapmış gibi görünüyor. Türkiye saati ile 04:00’da başlayacak olan final maçının ilk karşılaşması ile birlikte, artık Twitter’da 360 derece video özelliğine kavuşacak.

İlginizi Çekebilir:  Facebook'a Erişilemiyor



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Muhammed Ahmet İslamoğlu {Editor Muhammed}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı