Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 1.999 0

3D Printer Nedir? 3D Printer Yapımı ve 3D Printer Malzemeleri

3D Printer yani 3D Yazıcı olarak da tanımlanan yazıcılar, 3 boyutlu olarak çalışma kapasitesine sahip olan yazıcı biçimidir. Günümüzde gelişmiş 3D yazıcılarla hemen hemen istediğiniz birçok çalışmayı meydana getirebilmek mümkün olabilir. Tabi 3D yazıcılarla yapacağınız ürünün kalitesinin ve detayının artması demek ekstradan başka profesyonel ekipmanlara da ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Esasen ilk çalışmaları 1980’li yıllar içerisinde başlayan 3D yazıcılar sanıldığından çok daha eski ve köklü bir geçmişe sahiptir.

3d yazıcı nedir - anilsenyurt

3D Printer Yapımı

Elbette 3D Printer meydana getirebilmek için bilinmesi gereken birçok şey olduğu gibi bir de gerekli elektronik parçaların edinilmesi gerekiyor. Usta bir işçilik sonrasında meydana getirilen 3D yazıcıları yine de biraz yabancı diliniz ve gerekli ekipmanlarınız varsa kendi başınıza da yapabilmeniz mümkün. Gerekli malzemeleri temin edip, uygun çalışma makinalarına sahip olmanız halinde çoğunluğu yabancı dilde bulunan kaynakları takip ederek kendi 3D Printer’ınızı yapabilirsiniz.

3D Printer Malzemeleri

3D yazıcılarla artık istenilen birçok madde üzerine çalışma uygulayabilmek mümkün hale geldi. Çoğunlukla birçok yazıcı PLA ve ABS plastik üzerinde çalışma gerçekleştirirken profesyonel olarak tasarlanmış olan makinalar madde olarak daha sert olan titanyum, seramik ve çeliğe kadar sayısız ham maddeyle ve malzemeyle kullanılabiliyor.

Kaynak: Nedir?

İlginizi Çekebilir:  Tanıtım: Selimiye Cami



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı