Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 788 1

Sony’den Önemli Uyarı: “Telefonlarınızı Suyun Altında Kullanmayın”

Sony, yaptığı açıklamada kullanıcıların suya dayanıklılık özelliğine sahip telefonları suyun altında kullanmamaları gerektiğini ve bunun nedenlerini açıkladı.

Nokia, 2006 yılında ilk suya dayanıklı telefon olan Nokia 5500 Sport‘u üretmişti. Ancak su geçirmezlik özelliği, Nokia ile yaygınlaşmadı. Su geçirmezlik özelliği, Sony’nin bu özelliği tekrar gündeme getirmesi yaygınlaştı.

Markalar, bu özelliği tanıtırken reklamlarda telefonları suyun altında fotoğraf çekmek gibi eylemlerle kullanıyor. Ancak Sony, yaptığı açıklamada kullanıcıların telefonlarını suya sokmamalarını hatta mümkün olduğunca sudan uzak tutmaları gerektiğini açıkladı. Bu da kullanıcıların kafasında soru işaretleri bıraktı, ‘Bu telefonla suyun altında fotoğraf çekemeyecek isek neden aldık?’ gibisinden.

Sony, telefonların suya dayanıklılıklarını “IP Rating” isimli bir test ile ölçüyor. Bu testte telefonlar, derinlik ve süreye bağlı olarak bir seviyede suya dayanıklılık başarımına sahip oluyorlar. 1.5 metre derinlikte 30 dakika boyunca dayanabilen Sony, IP68 başarımına sahip. Fakat bu başarıma sahip olmasına rağmen böyle bir açıklamada bulunan Sony, kullanıcıları şaşırttı.

sony xperia z3

Sony, su dayanıklılığını ve bunun basınca göre olan sınırlarını belirlediği testte telefonları bekleme modunda test ettiklerini açıkladı. Sony, telefonların teste tabi tutuldukları sürece, telefonların belirlenen derinliklerde bekleme modunda olduklarını; telefonların su altında kullanılması halinde, telefonu su geçirmez kılan özelliklerden bazılarının etkisiz hale gelebileceğini belirtti.

Sony’nin bu açıklamasından telefonların su altında kullanılmaları için değil, suya maruz kaldıkları zamanlarda zarar görmemesi için suya dayanıklı olarak üretildikleri anlaşılıyor.

İlginizi Çekebilir:  LG G4'ün Özellikleri Nasıl Olacak?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Sony’den Önemli Uyarı: “Telefonlarınızı Suyun Altında Kullanmayın”” üzerine 1 yorum

  1. Çağrı Mustafa ALKAN dedi ki:

    Bu düpedüz kullanıcıya saygısızlık. Evet, Sony kalitesi bariz bir şekilde göz dolduruyor ama bu açıklama hiç olmamış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı