Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Nasıl Yapılır 1.001 2

Google Formlar ile İletişim Formu Oluşturun

Merhaba arkadaşlar. Blogunuzda veya İnternet sitenizde şık bir iletişim formunun yer almasını istiyorsunuzdur herhalde. Eğer hem şık hem de kullanışlı bir iletişim formu istiyorsanız size bir önerim var; Google Formlar. Google Formlar, Google Dökümanlar ile birlikte çalışan bir sistem ve tamamen ücretsiz. Eğer buraya tıklarsanız bir form örneği görebilirsiniz. Hemen form oluşturma adımlarına geçelim isterseniz.

1.Bölüm: İletişim Formunu Oluşturun

1.Adım: Öncelikle buraya tıklayarak Google Formlar sayfasına gidin. 

2.Adım: Karşınıza form oluşturma sayfası gelecek. Buradan formunuzu istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Formunuzu oluşturmaya ilk öncelikle form başlığı ve açıklamasından başlayın. Formunuza bir başlık belirleyin. Daha sonra sorulara geçin. Sorunun başlığını (Örn: İsminiz) ve yardım metnini (Örn: İsminizi giriniz) yazdıktan sonra soru türünü seçin. Sorunuza seçenekler eklemek istiyorsanız “çoktan seçmeli”, “listeden seçin” veya “onay kutuları” türlerinden birini, kısa yazılı cevap gerekiyorsa “metin” türünü, uzun paragraf şeklinde bir cevap gerekiyorsa “paragraf” türünü, tarih/saat gerektiren bir cevap gerekiyorsa “tarih” ve/veya “saat” türünü seçin. Eğer sorunun yanıtlanmadan geçilmesini istemiyorsanız “Yanıtlanması zorunlu soru” seçeneğini aktifleştirin.
3.Adım: İletişim formunuzun temasını değiştirmek için üst menüde bulunan Temayı değiştir butonuna tıklayın. Sağ taraftan açılan menüden istediğiniz temayı seçin ve gerekli düzenlemeleri yapın.

2.Bölüm: Formu Blogunuza Ekleyin 

1.Adım: Formunuzun oluşturduktan sonra sıra geldi formu blogunuza eklemeye. Sağ üst köşede bulunan mavi renkli Formu Gönder butonuna tıklayın ve ardından açılan penceredeki Ekle butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan kod, formunuzun kodudur.
2.Adım: Edindiğiniz kodu kopyalayıp iletişim sayfanıza yapıştırdıktan sonra aşağıdaki gibi düzenleyip kaydedin.

scrolling=”no” kodunu eklememizin nedeni formun uzunluğu ne kadar olursa olsun kaydırma çubuklarının görünmesini engellemek içindir. 


3.Bölüm: İletişim Formu Mesajlarından Anında Haberdar Olun

İletişim formuna verilen her cevap kaydedilip veri tabanına aktarılacaktır ancak bu cevapları görebilmek için her seferinde forma bakmanız gerekiyor. Bunun yerine gelen her mesajdan haberdar olmak için şu adımları izleyin:
1.Adım: Öncelikle yukarıdaki menüde yer alan Yanıtlar butonuna ve ardından Yanıtları Görüntüle butonuna tıklayın. 
2.Adım: Açılan sayfada yine üst menüde yer alan Araçlar butonuna ve ardından Bildirim Kuralları butonuna tıklayın. Açılan pencereden gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra mavi renkli Kaydet butonuna tıklayın. Bundan sonra formunuza gelen tüm cevaplar e-posta yoluyla anında bildirilecektir. 
İlginizi Çekebilir:  WhatsApp'ta "Mavi Tik"ten Kurtulmanın Yolu



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Google Formlar ile İletişim Formu Oluşturun” üzerine 2 yorum

  1. Ahmet Bilmez dedi ki:

    Kardeşim belli ki bir şeyler için çabalıyorsun, blogunu üst sıralara taşımak, kendini geliştirmek gibi bir amacın var. Bu yaşında bu tür işlerle uğraştığın için seni tebrik ediyorum fakat blog yazarak ilerleme kaydedemezsin. Basit ve anlaşılır bir kodlama dili ile kendini geliştirmeye başla, ancak o zaman webmaster olursun. Başarılar.

    1. Anıl Şenyurt dedi ki:

      İlk önce önerin için teşekkür ediyorum. Blog yazarak fazla ilerleme kaydedilemeyeceğini ben de biliyorum ve aynı şeyleri başka kişiler de bana söylüyor. Ancak sadece blog yazmıyorum zaten. Ve ayrıca blog yazmak ta hoşuma gidiyor. Blog işinden ufak ta olsa bir miktar kazanıyorum. Kodlama dili öğrenmek iyi bir fikir ve düşünmediğim bir şey değil ancak uğraşasım gelmiyor, ne diyeyim… Çok fazla zamanım da yok zaten. Son zamanlarda açtığım e-ticaret sitesinin facebook sayfası için indirimlerin resimlerini hazırlamaktan vaktim kalmıyor. (Saçma sapan şeylerle uğraşıyorum yani) Aynı zamanda az da olsa grafik tasarım ile de uğraşıyorum. Söylediğin şeyleri dikkate alacağım, tekrar teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı