Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 285 0

iPhone 6 Hakkında Her Şey!

Amazon’un Japonya sitesinde iPhone 6 yanlışlıkla satışa sunuldu ve bu hatayı farkeden Amazon ilanı kaldırdı. Ama ilan kaldırılana kadar iPhone 6 hakkında bazı bilgiler açığa çıktı.
Amazon’a göre 4.7  inçlik iPhone 6’nın boyutları 13×6.5×0.7 cm ve ağırlığı da 113 gram olacak. Amazon, 64 GB’lık model için 1000 Euro (yaklaşık 2900 TL) bir fiyat biçti. 

5.5 inçlik modelde ince batarya

5.5 inçlik iPhone 6 modeli için 2 mm kalınlığında bataryalar üretiliyor.

A8 işlemci

iPhone 6’da, 5S’te kullanılan A7’den çok daha verimli ve daha az enerji harcayarak çalışan A8 işlemci kullanılacak. Yeni A8 işlemciler, TSMC tarafından 20 nanometreyle üretilecek.

Apple logosunun arkası?

Önceki iPhone’ların aksine iPhone 6’da Apple logosu bulunan kısım tamamen kesilmiş. Bakalım Apple burayı ne için kullanacak? MacBook’lardaki gibi açılınca soluk mavi bir renk alan Apple logosu mu yoksa NFC modülü mü?

Safir ekran

iPhone 6’da safir cam olacağı düşünülüyor. Bu safir cam, darbelere karşı yüksel daanıklılık sağlayacak. 

Batarya 

Çinli bir siteye göre iPhone 5S ve 5C’de bulunan 1570 mAh’lık batarya, iPhone 6’da 2500 mAh olacak. Bence bu batarya, iPhone 6 için yeterli olmaz. Apple’ın bu konuda değişik bir yol izlemesi gerekir.

Ultra ince ekran

GForGames sitesine göre iPhone 6’da özel bir ekran teknolojisi kullanılacak ve iPhone 6’nın ekranı, diğer iPhone’lara nazaran daha ince olacak. Habere göre, ekranın sıvı kristal katmanının üzerine parlaklık arttırıcı bir film katmanı yerleştirilecek. iPhone 5S’te bu katmandan iki adet bulunuyor.

Değişik bir dokunmatik ekran

China Times’a göre, Apple, iPhone 6’da ayrı bir dokunmatik sensör kullanmak yerine, doğrudan kendi içinde dokunmatik sensör yer alan ekran teknolojisini (In Cell Touch Technology) kullanacak. Böylece daha ince telefon yapmak mümkün olabilecek.

İlginizi Çekebilir:  iPad'iniz için Name Selector Uygulaması

Depolama

Feng sitesine göre, 5.5 inçlik iPhone 6’da 128 GB’a kadar depolama alanı olacak. 4.7 inçlik modelde bu özellik 64 GB’ta kalacak. 

Fiyatlar

Laoyaoba.com’a göre 4.7 inçlik iPhone 6’nın 32 GB’lık modelinin fiyatı 5288 Yuan (yaklaşık 1800 TL), 64 GB’lık modelinin fiyatı ise 6288 Yuan (yaklaşık 2150 TL) olacak. Siteye göre 16 GB’lık model üretilmeyecek. 

Tanıtım ve satış tarihleri

Alman Deutsche Telekom firmasına göre iPhone 6, 19 Eylül’de tanıtılacak. 
China.com sitesine göre ise 15 Eylül’de tanıtılacak olan iki iPhone 6 da 25 Eylül’de raflardaki yerini alacak. Ayrıca, siteye göre 4.7 inçlik iPhone 6 modeli iPhone Air adını alacak ve 5288 Yuan’a (yaklaşık 1800 TL), 5.5 inçlik model ise 5998 Yuan’a (yaklaşık 2050 TL) satılacak. 



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı