Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 229 0

iPhone 6’nın Çıkış Tarihi, Fiyatı ve iPhone 6 Söylentileri

Şimdiye kadar iPhone 6 hakkında gelen bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

iPhone 6 çıkış tarihi 

1. Olasılık: Apple’ın iPhone 6 modelini Eylül 2014 yılında tanıtması büyük olasılık. Bunun nedeni şirketin iPhone 5S ve 5C‘yi de Eylül 2013’te tanıtması. 
2. Olasılık: Bazı söylentiler ise 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutları ile iki model olacağı söylenen iPhone 6 telefonlardan birinin ağustos ayında, diğerinin eylül ayında tanıtılacağı yönünde. 
iPhone 6’nın tanıtımdan hemen sonra raflarda yer alması bekleniyor. Çünkü şirket geçen yıl iPhone 5S ve iPhone 5C modellerini tanıttıktan hemen 10 gün sonra satışa sunmuştu. Alman operatör Deutsche Telekom‘a göre iPhone 6 19 Eylül’de raflarda yerini alacak.

iPhone 6 özellikleri 

1. Olasılık: Apple, 4.7 inç ve 5.5 inç olmak üzere iki model iPhone 6 tanıtacak. 
2. Olasılık: iPhone 6’nın ekranı safir kristal olacak. Bilindiği gibi bu ekranlar diğerlerine göre daha sağlam. 
Bunun yanısıra cihazın sağlamlaştırılmış ekranının 1704×920 çözünürlüğe sahip retina ekran olarak geleceği söyleniyor.
iPhone 6’nın kasasında, iPhone 5S için kullanılan alüminyumdan daha hafif olan Liquidmetal kullanacağı söyleniyor. Ayrıca bu malzemeden yapılan kasa ile Apple, iPhone 6’yı 7.6 mm kalınlığı ile oldukça ince yapabilecek. 
iPhone 5S’te bulunan parmak izi sensörü Touch ID, iPhone 6’da da olacak. Hatta son gelen bilgilere göre Apple, bu özelliği 2014 yılında tüm cihazlarına ekleyecek. Hatta bazı iddialara göre Apple bir adım daha ileri giderek göz tarama teknolojisini de yeni amiral gemisine ekleyebilir. Ayrıca Apple’ın Samsung’un son amiral gemisi Galaxy S5’te olduğu gibi kalp hızı sensörü eklemesi de bekleniyor. 
iPhone 6’nın hangi işlemci ile geleceği belli değil ancak, bazı raporlar iPhone 6’nın uzun pil ömrü ve ince hız iyileştirmeleri sunacak olan, Apple‘ın henüz tanıtılmayan A8 işlemcisi ile gelecek ilk cihaz olduğu yönünde.
Spekülasyonlara göre cihaz, NFC özelliği ile gelen ilk iPhone modeli olacak. Bu özellik Apple’ın geçenlerde satın aldığı Beats Kulaklık ve temassız ödemeler için gerekli olacaktır. Ayrıca iPhone 6’nın kablosuz şarj özelliğine sahip ilk iPhone olacağı bilgileri de mevcut. Bunun yanı sıra iPhone 6’da kamera, 8 MP’den 13 MP’e yükseltilecek. Muhtemelen iPhone 6, iOS 8 işletim sistemi ile birlikte gelecek.

iPhone 6 fiyatı 

iPhone 6’nın fiyatı henüz belli değil ama büyük olasılıkla iPhone 5S‘in fiyatı civarında olacak. Eğer öyle olursa, cihazın 16 GB modeli 930 $, 32 GB modeli 1070 $ ve 64 GB modeli 1205 $ maliyeti ile bekliyoruz. Ancak, spekülasyonlara göre iPhone 6’nın daha büyük bir ekran ile gelecek olması nedeniyle, Apple’ın 2013 amiral gemisine göre yaklaşık 100 $ daha fazla fiyat etiketine sahip olabilir.
Kaynak: teknolojioku
İlginizi Çekebilir:  Bu Sefer de LG G3 Patladı!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı