Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 227 0

Projeksiyonlu Mac mi Geliyor?

Apple yenilikçi ve ilginç patentlere bir yenisini daha ekledi. Şirket, görüntü uçbirimi olarak dahili projeksiyon sistemi kullanan taşınabilir masaüstü bilgisayar patentini aldı.

Tüm dünyada yenilikçi çizgisiyle bilinen Apple’ın ilginç patent başvuruları, şirketin gelecekteki ürünleri hakkında ipuçları veriyor. Teknoloji devinin son hamlesi ise masaüstü bilgisayarlara yönelik oldu. Uzun yıllardır değişmeyen masaüstü sistemlere farklı bir soluk getirebilecek patent, hali hazırda görüntü uçbirimi olarak monitör ya da TV kullanan PC’lere radikal bir değişim getiriyor.

Tamamen Kablosuz Teknoloji Odaklı 

Monitör yerine üzerinde dahili bir lazer projeksiyon barındıran küçük bir cihaz olarak gösterilen bilgisayar “desk free” olarak tanımlanıyor ve masaüstünden bağımsız olarak kullanabiliyor. Kolayca taşınabilen ve tamamen kablosuz teknolojiler üzerine odaklanan tasarımda şarj ve diğer tüm bileşenler kablodan bağımsız olarak sağlanacağı düşünülüyor. 

Geleneksel Projeksiyondan Çok Farklı 

Sistemin hali hazırda kullanılan geleneksel projektörlerden farklı olarak Raw görüntü verilerini DVD ya da başka dijital kaynaklardan okuyabileceği de belirtiliyor. Klasik projeksiyonların statik ayarlarına karşın “desk free” bilgisayarda yer alacak ivme ölçer, ortam ışık sensörü ve derinlik sensörü gibi donanımlarla dinamik görüntü ayarlarının yapılacağı belirtiliyor.


Kullanıcı Arayüzü Uzaklığa Göre

Cihazın kullanıcı arayüzünün görüntünün yansıtılacağı yüzeye olan yakınlık ve uzaklığa göre otomatik olarak değişebileceği de ön görülen özellikler arasında. Böylece bilgisayarın konumlandırmasında zorluk çekilmeyecek ya da konumlandırmaya bağlı sorunların önüne geçilmiş olacak.

Kaynak: ShiftDelete.Net
İlginizi Çekebilir:  LG G2 Türkiye Android 4.4 Güncellemesi için Tarih Kesinleşti!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı