Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnceleme 228 0

İnceleme: Samsung Galaxy Note 3

Samsung’un Galaxy S2’den sonra 2011 yılında tanıttığı Galaxy Noteailesi, bizlere akıllı telefonlarda inç ve üzeri ekranlara alıştırmayı başardı.
Dünya genelindeki satışları 40 milyonu geçen Galaxy Note ailesi, üçüncü nesil modeliyle beraber artık çok daha fazla iddialı.

Ekran büyüdü ama kasa büyümedi.

Samsung’un son yıllarda yaptığı yeniliklerin en önemlisi, ekranın yanındaki kenarlıkları inceleterek, ekranı büyütmesi oldu. Böylece telefon önceki nesile göre aynı alanı kaplasa da, kullanılan ekran daha büyük olmuş oldu. Bu durumu Galaxy Note 3’te çok iyi bir şekilde görebiliyoruz. 
5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Galaxy Note 2’nin genişliği 80.5mm iken, 5.68 inç ekranlı Galaxy Note 3’ün genişliği 79.2 mm seviyesinde. Yani esasında Note 3Note 2’ye göre daha kolay tutulabilen bir telefon.

Full HD Super AMOLED ekran 

Samsung’un 5.68 inçlik yeni Super AMOLED ekranı, Full HD çözünürlüğünü destekliyor. İnç başına 386 ppi piksel değerine sahip olan cihazda ayrıca Galaxy S4’te kullanılan Pholed teknolojisi eşlik ediyor. Böylece güç tüketiminde yüzde 25’e kadar tasarruf sağlayarak bataryaya yardımcı oluyor. 

Kısaca Samsung, Galaxy Note 2’ye göre ekranı 0.18 inç büyültüp, görüntü kalitesini ciddi bir şekilde yükseltti. Bunları da daha ince, hafif ve dar bir alanda başardı. 

Yeni nesil ince tasarım 

Samsung’un Galaxy S4 ve Mega modellerinde kullandığı 8mm’lik ince board yapısı, yeni telefonların daha ince olmasını sağladı. Galaxy Note 3 de bir önceki kardeşlerine göre epey ince. Samsung, 9.4 mm kalınlığındaki Note 2’den sonra, Note 3’ü 8.3 mm seviyesinde tutmayı başarmış. 

Sektörün en güçlü işlemcilerinden biriyle tanışın 

Samsung’un Galaxy Note 3 modelinde en çok dikkat çeken taraf, hiç kuşkusuz 1.9 GHz hızında çalışan Exynos 5 Octa 5420 işlemcisi olacak. 

Yenilenen işlemci, tüm üreticilerin Snapdragon 800 işlemcisi kullandığı pazarda en büyük farklılık kaynağı olarak dikkat çekiyor. 

ARM’ın Big.LITTLE mimarisini kullanan işlemci, 4 + 4 çekirdekli yapıya sahip. Yüksek performans modunda ARM Cortex A15 mimarisini kullanan 1.9 GHz hızındaki 4 çekirdeği çalıştıran işlemci, daha düşük güç gerektiren uygulamalarda ARM Cortex A7 tabanlı 1.3 GHz hızındaki 4 çekirdeği kullanıyor. Bu toplamdaki 8 çekirdek, şimdilik aynı anda değil de bölünmüş bir yapıda çalışıyor. O yüzden Note 3’e 4 çekirdekli demek daha mantıklı. 

ARM’ın GPU tasarımı Mali’ye geri dönen Samsung, Exynos 5 Octa 5420 işlemcili Note 3’te Mali-T628 GPU’sunu kullanıyor. 

Mali-T628 GPU’sunun 6 çekirdekli sürümünü kullanacak olan Exynos 5 Octa 5420, grafik performansı olarak en iyi mobil cihazların başında. 

3 GB RAM! 

3 GB RAM kullanan Galaxy Note 3, 1866 MHz hızında çalışan LPDDR3 modülleriyle beraber rakiplerinden sıyrılıp, başka bir noktaya geçmeyi başarıyor. 

13 Megapiksel kamera 

Samsung, Galaxy S4’e benzer kamera özelliklerini Note 3’te de kullanıyor. Benzer merceklerden gücünü alan Note 3, yine 13 Megapiksellik fotoğraflar çekebiliyor. 1080p çözünürlüğünde 60 FPS video kaydı yapabilen cihaz, farklı olarak video özellikleriyle geliyor. Cihazın ön kamerası ise 2 Megapiksel çözünürlüğünde. 16 GB’a veda ediyoruz! Artık başlangıç 32 GB Hafızada da revizyona giden Samsung, Galaxy Note 3’teki hafıza seçeneklerinde de revizyona gitti. 16 / 32 ve 64 GB yerine sadece 32 ve 64 GB’lık seçenekleri kullanan firma, ayrıca microSD desteğine de sahip. 5. nesil Wireless Zengin bağlantı seçeneklerine sahip olan Galaxy Note 3, gigabit wireless diye de adlandırılan 802.11 AC desteğine sahip. Buna ek olarak NFC, Bluetooth 4.0, IR Port, GPS ve çift taşıyıcılı 3G gibi özelliklerle donatılan cihaz, günümüz teknolojilerinde yoğun kullanılan her şeyi destekliyor. 

USB 3.0 ile hızlı şarj ve 3200 mAh batarya 

Samsung, akıllı telefonlarda bir ilk olarak USB 3.0 bağlantısını Note 3 ile karşımıza getiriyor. 3. nesil Note cihazında 3 GB RAM ve USB 3.0 gibi “3’lü” teknolojileri getiren Samsung, böylece daha hızlı şarj ve daha hızlı dosya aktarımını etkin kılıyor. Cihazda yer alan çıkarılabilir yapıdaki 3200 mAh batarya, cihazı bir günü tamamlayacak kadar güç sağlıyor. 

Android 4.3 ve yenilenen S-Pen Android 

4.3 Jelly Bean ve güncellenen TouchWiz Nature UX 2.0 arayüzünü kullanan Galaxy Note 3, özellikle S-Pen ile ilgili pek çok yeni özellik kazanmış durumda. 

S-Pen ile ilgili çeşitli düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz yuvarlak bir işlem menüsü ve çoklu işlem sırasında kalemle pencerelerin boyutlarını ayarlamak gibi yeni kazanımlar, Galaxy Note 3’e eklenmiş durumda. S-Pen’de artırılan dokunma hissi, gerçekten bir kalem kullanıyormuş seviyesine gelmiş diyebiliriz.


Kaynak: ShiftDelete.Net

İlginizi Çekebilir:  Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S5 Karşılaştırması



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı