Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 286 0

Elveda Wi-Fi, Merhaba Li-Fi!


Günümüzde hızla gelişen teknoloji, bir zamanlar bizleri hayran bırakan teknolojik gelişmelerin çok kısa sürede demode olmasına yol açıyor.


Kablolara bağlı yaşadığımız bir hayata son veren Wi-Fi teknolojisi çıkışı ile bizlere özgürlük kazandırırken günümüzde bu teknolojinin de alternatifleri aranmaya başlandı. Yavaş oldukları konusunda kullanıcılarına ve teknoloji üreticilerine alternatif yöntemler aratan Wi-Fi, yapılan ar-ge sonucunda çok güçlü bir rakibe sahip oldu.
 
Şangay Fudan Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarda radyo dalgaları ile veri taşıyan Wi-fi’ye rakipolarak bildiğimiz ampuller ile dataların şuankinden 10 kat daha hızlı taşındığını kanıtlamış durumda.
 
Wi-fi’ye elveda dedirtecek Li-fi teknolojisi büyük oranda şuan kullanılan sistemden çok daha iyi sonuç verirken, şimdilik tek bir dezavantajı bulunuyor o da; internetin sadece ampulün bulunduğu odada kullanılabilmesi.
 
Başka bir deyişle şuan kullanıdğımız Wi-fi teknolojisinde birkaç oda uzakta da olsanız internete erişebilirken, Li-fi ile sadece ampul altında internet erişimi sağlanabiliyor.
 
Konu ile ilgili çalışmalar sürerken yukarıda bahsettiğim problemin de en kısa sürede çözülüp sistemin 2015 gibi kullanılabilir olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Milliyet
İlginizi Çekebilir:  iOS 8.0.2 Güncellemesi Yayınlandı



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı