Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 675 0

iOS 7’nin 7 Şikayeti!

iOS 7’yi Apple cihazlarına indirip kullananlar, yeni işletim sisteminin iOS’e değil Android’e benzediğini söylüyor. Ben de bazı şikayetlere cevap vererek yardımcı olmaya çalıştım. 
iOS 7 kullanıcılarının 7 şikayeti şu şekilde:

1) Uygulama Android’e Benziyor: “Diğer firmaların sistemlerine benzemesi Apple ayrıcalığını yansıtmıyor. Yeni sürümle beraber Apple’ı tercih etme nedenimiz ortadan kalktı.”
2) Uygulamalarda Hatalara Neden Olabiliyor: “Yeni işletim sistemini telefonuma yükledim ve banka uygulamasından hisse senedi aldım ancak uygulama hatalı çalıştığı için hisse senedini istemediğim bir fiyattan otomatik satın aldı.”
3) Güvenlik Açığı Mevcut: “Kilitli ekran olduğu halde fotoğraf galerisine çok rahat ulaşılabiliyor, fotoğraflar paylaşılabiliyor.”
Cevabım: Bu açık bir sonraki sürümde düzeltilir diye umuyorum.
4) Şarj Olduğuna Dair Uyarı Vermiyor: “Sürümü telefonuma yükledim ama eskiden şarj olurken şimşek simgesi batarya işaretinin hemen üzerinde belirirdi, tam dolduğunda piriz işareti çıkardı. Şimdi 24 saat şarj olsa bile herhangi bir uyarı vermiyor.”
Cevabım: iOS 7 yüklü cihaz şarja takıldığında beyaz renkte olan batarya işareti yeşil olmakla beraber şarj olurken şimşek simgesi batarya işaretinin sağ tarafında beliriyor ve telefon şarja takıldığında uyarı sesi çıkıyor.
                 
        Telefon şarja takılı değilken                       Telefonu şarja taktığımızda ekranda çıkan simge

                 
Telefon şarja takılı iken beyaz olan                                       Telefon şarjda iken
batarya işareti yeşile dönüyor ve 
şimşek simgesi batarya işaretinin 
sağında beliriyor.

5) Gelen Aramayı Reddetme Tuşu Bulunmuyor: “Telefonum çaldığında gelen aramayı ekran üzerinden reddetmem mümkün olmuyor, telefonumun üzerinde bulunan açma/kapama tuşu ile reddedebiliyorum.”
Cevabım: Dediğiniz gibi gelen arama sadece açma/kapama tuşundan reddedilebiliyor. Açma/kapama tuşuna bir kere bastığınızda sessize alıyor, ikinciye bastığınızda ise aramayı reddetmiş oluyorsunuz.
6) Şarj Dayanmıyor, Ses iyi Gelmiyor: “Yeni sürümle beraber şarj sorununun çözülmesini hayal ediyordum ama sorun aynen devam ediyor. iOS 7’yi yükledikten sonra telefon konuşmalarında karşı tarafın sesi eski sürüme göre daha az geliyor. Fakat kulaklık taktığımda böyle bir problem kalmadı.”
Cevabım: Şarj gerçekten çok çabuk bitiyor. Ayarlarda ayarlamalar yaparken 5 dakikada şarjın %7 azaldığını gördüm. Bir de ayarlardayım, herhangi bir oyun oynasam şarj 5 dakikada %15 azalabilir.
Karşı tarafın sesinin az gelme nedeni sesin kısık olmasından kaynaklanıyor olabilir. Konuşma sırasında ses açma tuşuna basarak sesi arttırabilirsiniz. (Test yaptığımda sesi sona aldım ve çok iyi ses geldi.)
7) Yavaşlamalara ve Kasmalara Neden Oldu: “İkonların geçişleri 3D olduğu için yavaşlama oluyor, telefonda belli başlı geçişlerde kasmalar meydana geliyor.”
Cevabım: Telefon biraz yavaşlıyor ve kasmalara neden oluyor. Eskiden Apple hiç kasmıyordu. iOS 7 kasma ve yavaşlamalarla beraber geldi.
Sorular Kaynak: sikayetvar.com

İlginizi Çekebilir:  Darty de Artık Bimeks'in



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı