Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





HTC’den Tek Cümlelik Yorum!
Bilim&Teknoloji 231 0

HTC’den Tek Cümlelik Yorum!

Microsoft’un Nokia’yı satın alması hakkında ilk yorum, HTC’den geldi.


HTC'den Tek Cümlelik Yorum!Nokia’nın Microsoft tarafından satın alınması, Windows Phone telefonları üreten üreticilerden henüz bir yankı bulabilmiş değil. İlk açıklama ise, çok kısıtlı oldu. Windows Phone üreticilerinden HTC, konu hakkında yorum yapmaktan çekinirken sadece “durumu değerlendiriyoruz” demekle yetindi.

Pazartesi akşamı aniden açıklanan gelişme tüm telefon üreticileri arasında şok yaratırken özellikle Windows Phone telefonları üreten HTC, Huawei ve Samsung için durum daha ciddi bir sorun teşkil ediyor.

HTC, daha çok yakın bir süre önce, kaybettiği pazar payını Windows Phone telefonları üreterek geri kazanmayı ve Windows Phone telefonları konusunda “bir numara” olmayı istediklerini açıklamıştı.

HTC, 8S, 8X ve 8XT olarak üç Windows modeline sahip. Ayrıca popüler telefonu Android’li HTC One’ın Windows Phone sürümünü de üretmek için plan yapıyordu. Bu da Microsoft için önemli bir başarı olacaktı çünkü hayatına Android olarak başlayan HTC One, Windows Phone’a dönüşecekti.

Ancak Windows Phone işletim sisteminin sahibi Microsfot’un artık aynı zamanda Nokia’nın da sahibi olması, iki firmanın “birincilik” için rekabetinin çok uzakta olduğunu gösteriyor. Elbette Nokia’nın “öz evlat” olarak daha büyük avantaja sahip olacağı aşikar. Bu durum da diğer üreticileri endişelendiriyor. Piyasanın, Microsoft-Nokia evliliğine, Google-Motorola Mobility evliliğinden daha sert tepki vereceği hissediliyor.

Samsung, genel olarak Android telefonları ile tanınsa da Windows Phone telefonları da üretiyordu. Huawei de, aynı şekilde, Windows Phone modellerine sahipti. İki firma da yeni gelişme karşısında şimdilik yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak, Microsoft yöneticilerinin “diğer üreticileri de seviyoruz ve onlarla ortak çalışmaya devam etmek istiyoruz” açıklamalarına rağmen üreticilerin bu gelişmeyi sevinçle karşılamadıkları çok net görülebiliyor.

İlginizi Çekebilir:  iPhone 5C Fiyatı, Özellikleri ve Çıkış Tarihi



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı