Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 255 0

Apple’ın Bizlerden Alacağı Parmak İzleri Güvende Mi?

Bildiğiniz üzere Apple geçen günlerde merakla beklenen yeni amiral gemisi modeli iPhone 5S’i tanıttıiPhone 5S‘in sızıntılarında gözüken Touch ID’si(parmak izi okuyucu) iPhone 5S’in en yenilikçi özelliklerinden birisiydi. Ancak iPhone 5S’in bu yenilikçi çözümü birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Çünkü halihazırda ABD’de patlak veren bir casusluk skandalı bulunuyor. Eğer unuttuysanız kısaca bahsedelim bu durumdan. ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı (NSA) casusluk programlarıyla uzun süredir dünya üzerindeki birçok insanıgizlice takibe almış. Bu skandalı ise eski CIA ajanı Edward Snowden ortaya çıkarmıştı. Bunların ortaya çıkmasından sonra Apple, Facebook ve Google gibi birçok teknoloji devinin NSA ile anlaşma yapıp kullanıcıların bilgilerini paylaştığıiddiaları da ortaya atılmıştı.

Şimdi ise Apple’ın bu yeni amiral gemisinde kullandığı parmak izi okuyucu da bu tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Çünkü 170 mikron kalınlığında ve 500ppiçözünürlüğünde olan bu parmak izi okuyucuyu iPhone 5S sahipleri telefonun kilidiniaçmak ya da iTunes’a girmek için birçok kez kullanacaklar. Bu yüzden mesela herhangi biriPhone 5S sahibinin ne zaman nerede olduğu rahatlıkla tespit edilebilir. Tabii bu başka cihazlarda da tespit edilebilir ancak direk parmak izinizi kullanacağınız için bu şekilde sizin olduğunuz rahatlıkla anlaşılabilir.
Ancak Apple’ın belirttiğine göre bu konuda canınızı sıkmanıza gerek yok. Çünkü Apple,iPhone 5S için kullanacağınız parmak izinizin Apple’ın sunucularında değil de iPhone 5S’inizin 64-bitlik A7 işlemcisinde şifrelenmiş bir şekilde saklanacağını söyledi.
Bu açıklama her ne kadar iPhone 5S almayı düşünen kullanıcılarının birazını rahatlatsa da çıkan skandallardan sonraApple’a güvenmeyenler de var. Çünkü Apple’ın dediğinin aksine parmak izleri herhangi bir sunucuda saklansa bu durumu Apple’dan başkası bilemeyecek.

Kaynak: Teknokulis
İlginizi Çekebilir:  iOS 7.0.4 Yayınlandı



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı