Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Kontak Lens Kornea Enfeksiyonuna Sebep Olabilir
Sağlık 247 0

Kontak Lens Kornea Enfeksiyonuna Sebep Olabilir

Kontakt lens kornea enfeksiyonuna sebep olabilir

Sosyal yaşamda gözlüğün yerini alan kontakt lensi muayene olmadan kullanmak ise beklenmedik kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Kontakt lensler, gözümüzde görme bozukluklarının düzeltilmesinde, kornea hastalıklarının tedavisinde veya göz renginin değiştirilmesi amacıyla kullanılan bir ürün. Dünyagöz Etiler’den Dr. İrfan Kayurtar, her hastanın kendine özgü özelliklere sahip olduğu gibi her kontakt lensin de farklı özelliklerinin olduğunu söyledi. Dr. Kayurtar, “Göz yapısı ile kontakt lensin yapısı uyumlu olacak. Aksi halde göz yüzeyinde olumsuz değişiklikler olur ki bu da kornea enfeksiyonuna zemin oluşturabilir.” dedi.
Güzel görünüm, özgüven ve özgürlük sağlayan kontakt lensler, pek çok insan tarafından tercihediliyor. Rahat kullanım olanağı ve çeşitliliği, kontakt lensin gittikçe daha da popüler olmasını sağlıyor. Dr. İrfan Kayurtar, popülerliği artan kontakt lensin Türkiye’de kullanıma başlama yaşının ortalama 15-16 olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Bunda önemli olan lens kullanma kurallarına uyma bilincinin olmasıdır. Kontakt lens kullanımı ile ilgili hijyenik kurallara uyma bilincine ve lensi göze takıp-çıkarma becerisine sahip herkes kontakt lens kullanabilir.”
Silikon – hidrojelden mamul kontakt lenslerin yüksek oranda oksijen geçirme özelliğine sahip olduğunu açıklayan Dr. İrfan Kayurtar, “Yeni nesil kontakt lensler diye nitelendirdiğimiz bu kontakt lensler ile uyumak mümkündür fakat her gözün yapısı buna uygun olmayabilir. Enfeksiyon riskini de göz ardı etmemek gerekir” ifadelerini kullandı.
Kayurtar, uygun kontakt lens için her hastanın kişisel bilgileri, yani hastanın günlük aktivitelerinive kontakt lens kullanım amacını bilmek gerektiğini vurguladı. Hiç muayene olmadan kontakt lens alıp kullanmanın çok sakıncalı olduğunu belirten Kayurtar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zira her hasta kendine özgü özelliklere sahip olduğu gibi her kontakt lensinde farklı özellikleri mevcuttur. Temel özelliklerden bir tanesi kontakt lensin iç yüzey eğimidir ve o kişinin kornea tabakasının eğimi ile uyumlu olmalıdır. Aksi halde lensin hareketi istenenden az veya fazla olabilir. Eğer az ise sık uygulanmadan dolayı dokunun nefes alamamasına; fazla ise aşırı hareket nedeniyle yüzey dokularında sürtünmeye bağlı zedelenmeye sebep olur ki her ikisi de göz yüzeyinde olumsuz değişikliklere yol açabilir hatta kornea enfeksiyonuna zemin hazırlayabilir.”
İlginizi Çekebilir:  Yağlı Yemeklerden Sonra Karın Ağrınız Oluyorsa Dikkat!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı