Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Sponsorlu İçerik 212 0

Yeni Nesil Öğrenme Şekli: Online Öğretim

Dünya üzerinde elektronik ortamda öğrenmek giderek popüler bir hal almaya başladı. Dünya üzerinde 2015’te 165 milyar dolar olan Pazar büyüklüğü, 2023’ün sonunda 240 milyar doları aşması planlanıyor. Durum böyle olunca, bu alanda ülkemizde de birçok girişim var. Online eğitimin en önemli öğretim konuları yabancı diller. Online öğrenilmesi diğer konulara göre daha kolay ve mümkün olan yabancı dil konularına ülkemizde de talep çok fazla. Sayılar ile konuşmak gerekirse yaklaşık 3 milyon kişi online olarak ülkemizde bir şeyleri öğrenmeye çalışıyor.  Bunun 1 milyon kişisi online olarak yabancı dil öğrenmeye çalışıyor.

Peki neden daha çok online olarak yabancı dil öğrenilmeye çalışılıyor? Bunun en büyük avantajı kıtalar arası ders yapma imkânı sağlaması. Bir yabancı dil en iyi, anadilini konuşan öğretmenlerden öğrenilir.  Dolasıyla onlara ulaşma imkânı ancak online olarak sağlanabilir. Kullanıcılarda bu avantajdan fazlasıyla yararlanıyorlar. Çeşitli ülkelerden insanlar ile iletişim kurmak ayrıca kültürel farkındalıkta yaratmaktadır. Bu sayede çeşitli kültürleri çok daha rahat ve tanıyabilirsiniz. Yabancı kelimelerin online sözlükler üzerinden anında, hatta saniyeler içerisinde anlamını öğrenebilirsiniz. Ya da online tercüme sitelerini kullanarak anında cümleleri çevirebilirsiniz.

Online öğrenimin diğer bir avantajı ise tekrar tekrar izleme veya geri sarıp durdurma gibi özeliklere sahip olmanız. Videolar üzerinden bir şeyleri öğrenmek artık çok moda. Örneğin youtube kanalları, facebook grupları, online öğrenme platformları, bunlar gibi yüzlerce görsel kaynaklar. Modern çağda artık insanlar bir şeyleri öğrenmek için zaman ayıramıyor. Bunun en büyük nedeni, insanların öğrenmek için kurslara gitmesi gerekmesi. Dolasıyla ekstra zaman ayırmaları gereken trafik sorunu ortaya çıkıyor. Online videolar sayesinde istedikleri zaman otobüste, işte ve evde nerede isterseler, insanlar bu eğitici videolara ulaşabiliyor ve zamandan da büyük bir zaman kazanmış oluyor. Bir şeyleri dijital ortamda öğrenmek için, iyi bir internet bağlantısı, kulaklık, iyi bir bilgisayar ya da telefondan başka ihtiyaç duyacağınız başka hiçbir şey yok. Dijital çağda online öğrenim ülkemizde de daha çok dikkat çekeceğe benziyor.

İlginizi Çekebilir:  Gizli Kamera Fiyatları



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı