Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Sponsorlu İçerik 439 0

Template Monster’dan Tecrübe Edilerek Öğrenilen 4 Önemli Ders

Daha önce bir aile şeker fabrikasını ziyaret ettiniz mi? Şekerin veya tatlıların sevgiliyle yapıldığı yeri biliyor musunuz? Genelde böyle dükkanlarda tüm aile üyeleri çalışıyorlar ve kendi dükkanlarına işçi alsalar bile, güvenebilecekleri kişiyi alırlar. Böyle küçük işletmelerinin sahipleri, tüm müşterilerini ismiyle biliyorlar. Onların neyi sevdiklerini ve hangi tür tatlıların onların dikkati çektiğini biliyorlar. Böyle mağazalardan tatlı almaktan hoşlanırım. Bu oldukça hoş bir atmosfer yaratır. TemplateMonster bana böyle bir aile fabrikasını hatırlatıyor.

“2002 yılında bu işe başladığımızda ekibimizde sadece 5 üye vardı. Birbirimizi çok iyi tanıyorduk ve yakın arkadaştık. Şimdi sekiz ülkede ofisimiz ve 500’den fazla ekip üyemiz var, ancak yine de bir aile şirketi gibiyiz. Hazırladığımız her şablon dikkatli bir şekilde ve sevgiyle hazırlanır. Müşterilerimizi tanımaya, onları yeniliklerle ve hoş sürprizlerle etkilemeye çalışıyoruz. Sistemizde 1600’den fazla farklı TemplateMonster WordPress teması mevcuttur. Sanırım, insanların ürünlerimizi satın aldıktan sonra bize geri dönmesinin ana nedeni – onların konforunu önemsediğimizi hissetmesidir. Baştan her büyüyen şirket gibi TemplateMonster başarı ve para kazanma konusunda problemler yaşıyordu. Gelişimimiz sırasında öğrendiğimiz dersler, şimdi gurur duyduğumuz şirketi kurmamıza yardımcı oldu.”

Ders 1. İnsanların hayatını basitleştiren özellikler her zaman trend olacak.

2002 yılında ekibimizde mükemmel bir tasarımcı vardı. Bildiğim tüm tasarımcılardan daha hızlı çalışıyordu ve onun müşterilerimizin web siteleri için yarattığı tasarımlar gerçekten mükemmel. Bu yüzden onun hızlı çalışmasından çok etkilendim. Ayrıca, ekibimizden biri ”Hey, bu kadar hızlı nasıl çalışabilirsiniz?” diye sordu. Sebep basittir – önceden hazırladığı tasarım parçalarını kullandı. Aslında, bu her tasarımcının yaptığı stratejidir. İşe başlamak için hazır parçaları kullanan tek tasarımcı o değildi. Biz haklıydık. İyi bir tasarım veya herkesin kendi işi için kullanabileceği hazır web sitesi oluşturursak, ne olacak? O zaman “şablon”un ne olduğunu bilmiyorduk. Ancak şu an TemplateMonster, dijital pazarda şablon hazırlayan en iyi şirketlerinden biridir. İnsanlar hayatlarını kolaylaştıran ürünlerden hoşlanırlar. Her zaman hoşlanıyorlardı ve hoşlanacaklar. Bu yüzden insanların hayatını kolaylaştıran temaları hazırlamak ana hedefimiz oldu.

İlginizi Çekebilir:  Teknosa'dan Nokia Lumia Kazanın!

Ders 2. İlişkiler paradan daha önemlidir. 

İşimize yeni başladığımız zaman müşteri ağımız şimdiki kadar geniş değildi. Evet, müşterilerimiz arasında Forbes Fortune 500 şirketlerinin bir kısmı vardı, ancak genellikle çok popüler değildik. Bir gün müşterimiz şablonlarımızı ona ücretsiz vermemizi rica etti. Brezilya’lıydı ve ürünümüzün gerçekten gösterdiğimiz gibi kaliteli olduğundan emin olmak istedi. Aslında, hazır şablonu isteyen ilk müşterilerden biriydi. Bu durumla ilgili küçük bir fikir alışverişi yaptık ve hazır şablonu ona vermeye karar verdik. Başardık. Brezilya’dan gelen müşteri bize geri döndü, ona ücretsiz verdiğimiz bir şablonun ücretini ödedi ve arkadaşlarını getirdi. Mutlu ve memnun bir müşterinin paradan daha değerli olduğunu anladık. Bu Brezilyalı hala sadık müşterilerimiz arasındadır ve iyi bir dostumuzdur. Ürününüzü veya hizmetinizi gerçekten seven müşteri sadece bir ürünü almak için dönmez, aynı zamanda diğer potansiyel müşterilere sizi önerir ve müşteri ağınızı genişletir. Şirketimiz büyüdüğünde, son derece profesyonel bir destek ekibi oluşturduk. Müşterilerimizin sorularına e-posta, çevrimiçi sohbet ve hatta telefon aracılığıyla cevap verdik. Bunları kendim kontrol ettim – teknik uzman yarım dakika içerisinde müşterilerimize dönüş yapar. Eminim ki, TemplateMonster teknik desteği, diğer pazarlarla karşılaştırıldığında en iyisidir.

Ders 3. Başkalarına kazanma fırsatı vermek kendi işiniz için büyük bir avantajdır. 

Bu fırsatı ne şekilde verdiğimiz önemli değil. Tüm yetenekli tasarımcıları ve geliştiricileri ekibimize alma şansımız yok. Her çeşit CMS için gerçekten mükemmel şablonlar yapan çok sayıda yetenekli tasarımcı var. Bazen onları internette buluyorum ve “Vay be, bu gerçekten harika bir tasarım!” diye düşünüyorum. Genelde böyle güzel çalışmalar pek dikkate alınmıyor, çünkü yetenekli freelancer tasarımcı kendi işini tanıtmak için yeterli zamana ve paraya sahip değil. Bu yüzden, başka tasarımcıların jazzy şablonlarını satmanın ilginç olduğunu düşündük. 2016’da TemplateMonster bir pazar haline dönüştü ve satıcılarla en uygun koşullar altında çalışmaya başlandı. Bu karar, 1000’den fazla bayimize ve bize iyi bir kazanç getirdi ve hala getiriyor. Müşterilerimiz daha geniş bir şablon yelpazesine sahip oldular. Biz ise birçok yeni ortak bulduk.

İlginizi Çekebilir:  Instagram Pazarlamada Yapılan 3 Hata

Ders 4. Bazı fikirler beklemediğimiz bir şekilde işimiz ile uyumludur.

Hayatınızda en az bir sadakat programına katıldığınıza %100 eminiz. Şimdi restoranlar, giyim mağazaları ve havayollarında bonus kartları çok yaygındır. Bazı nedenlerle, yazılım şirketleri bu mükemmel tanıtım araçlarını dikkate almıyorlar. Bu yüzden TemplateMonster kendi sadakat programını başlatmaya karar verdi. Her satın alım için, müşteriye özel olarak diğer ürünlerin fiyatını düşüren bazı bonuslar kazanıyorlar. Bazı şablonları ücretsiz olarak almak için, topladığınız bonusları kullanabilirsiniz. Müşterilerimize sempatimizi göstermek için ödüller veriyoruz. Böylece müşterilemizin dikkatini çekiyoruz ve bu şekilde hem biz hem de müşterimiz memnun kalıyorlar.

Sonsöz

TemplateMonster, başladığımız küçük ofisten çok uzaktır. Artık daha büyük, daha güçlü ve daha akıllıyız. Bununla birlikte, hala geliştireceğimiz özellikler var. Dünya hızla gelişiyor ve her şeyi güncel tutmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hala bir aile şirketi gibi olmak istiyoruz. Rahat atmosferimiz sayesinde müşterilerimiz bize daha çok arkadaş gibi davranıyorlar ve ürünlerimize daha büyük ilgi gösteriyorlar. Bir anda her şeye sahip olamayacağınızın farkındayım, fakat güzel bir ekip ile her amacınıza ulaşacağınızı düşünüyorum.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı