Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Genel 231 0

Merkezi Sınav’ın Nasıl Olacağı Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretime geçiş sisteminde bu yıl ilk kez uygulanacak sınavda her sınıfta 20 kişi olacak ve 1. olan açıklanmayacak.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortaöğretime geçiş sisteminde bu yıl ilk kez uygulanacak sınavın nasıl yapılacağı ile ilgili ayrıntılar belirlendi. ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ olarak belirlenen yeni modelde her sınıfta 20 öğrenci bulunacak.

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ GÖREVLİ OLMAYACAK

Özel okul öğretmenleri sınavlarda görevlendirilmeyecek. Bu okullarda sınav görevlisi olarak bakanlık tarafından belirlenecek devlet okulu öğretmenleri görev yapacak. Sınavlarla ilgili sonuç analizleri yayınlanmayacak. Dolayısıyla birinci olan iller ve öğrenciler açıklanmayacak.

“GÜVENLİ ODA”

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde sınavların nasıl uygulanacağı ile ilgili il milli eğitim müdürlüklerine tüm bilgileri ulaştırdı. Sınav sistemi ile ilgili tüm ayrıntıların yer aldığı raporda, yeni sınav sistemi hakkında tüm bilgilere genişçe yer verildi. Sınav evraklarının yer aldığı sandıklar il ve ilçe milli eğitim müdürünün görevlendirdiği kişiler tarafından yetkililere teslim edilecek. Sınav evrakı il ve ilçe merkezlerinde İçişleri Bakanlığı‘nın koordinasyonuyla belirlenecek ‘güvenli odalarda’ saklanacak.

SINAV EVRAKLARINI POLİS TAŞIYACAK

Sınav evrakının taşınması, ulaştırması ve teslimi yine kolluk güçlerinin yardımıyla gerçekleştirilecek. İl-ilçe milli eğitim müdürlükleri sınav evraklarının dağıtımı için kullanılacak araçları kendileri temin edecek. Eğer, ellerinde mevcut olan araçlar yetersiz kalırsa il özel idarelerinden araç tahsisi konusunda yardım talep edecek. Yine de araçların yetersiz kalması durumunda hizmet alımı yapılacak.

SINAV KOMİSYONLARI OLUŞTURULACAK

Sınav güvenliğinin sağlanmasında görevlendirilen emniyet görevlilerine ücretler İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından ödenecek. İlçelerde ve okullarda sınav komisyonları oluşturulacak. Sınavlarda görev yapacak öğretmenlerin görevlendirmesi il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak. Öğretmenlere yolluk yevmiye ödemesi yapılmaya devam edecek. Öğretmenlere, sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücreti verilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GÖREV ALABİLECEK

Özel okul öğretmenleri sınavlarda görevlendirilmeyecek. Yeterli sayıda asil öğretmen olmayan okullarda ücretli öğretmenler görevlendirilebilecek. Özel okullarda yapılacak sınavlar için kurulacak sınav komisyonlarının başkanı il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince görevlendirilen bir personel olacak. Ancak o özel okulun müdürü de sınav komisyonunda yer alacak. İlkokul öğretmeni ortaokulda görevlendirilebilecek.

MAZERET SINAVININ ŞARTLARI DA BELLİ OLDU

Hava durumunun müsait olmadığı durumlarda sınav takviminde yer alan mazeret sınavı oluşacak mağduriyetlerin önüne geçecek. Doğal felaket gibi durumlarda öğrenciler mazeret sınavına girecek. Böylece herhangi bir hak mağduriyeti yaşamayacak. Sınav esnasında rahatsızlanan ve sınava devam edemeyen öğrenci mazeret sınavına girebilecek.

SINAV SONUCUNDA BİRİNCİ OLAN İL VE ÖĞRENCİLER AÇIKLANMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, merkezi ortak sınavlara girebilecek öğrencisi bulunan tüm okullarda bu sınavı uygulayacak. Ancak öğrenci sayısı 20’nin altında olan okullar, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine öğrenci sayılarını bildirecek. İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri gerek duyulması halinde bu okulları birleştirerek bir sınav merkezi haline getirebilecek.

ÖĞRETMENLER BRANŞLARINDA GÖREVLENDİRİLMEYECEK

Sınavda görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirilmesindeki kriter; aynı branş öğretmeninin aynı dersin sınavında görevlendirilmemesi esasına göre yapılacak. Bu kriter göz önünde bulundurulmak suretiyle bahse konu olan okullarda öğretmenler kendi okullarında görevlendirilebilecek. Öğretmen görevlendirmeleri oturuma göre değil sınav gününe göre yapılacak. O gün görevlendirilen bir öğretmen üç oturumda da görevli olacak.

DIŞARI ÇIKMAK YASAK

Sınav esnasında öğrenciler dışarı çıkamayacak. Ancak gün içinde gerçekleşecek oturumlar sırasında öğrenciler dışarı çıkabilecek. Hastanede ya da evde bakım gören öğrenciler bulundukları yerlerde sınava girebilecek. Kaynaştırma öğrencileri de bu sınava girecek. Bu öğrencilerin sınavına 2 sınav görevlisi eşlik edecek.

ANALİZ YAYINLANMAYACAK

Sınavlarla ilgili sonuç analizleri yayınlanmayacak. Dolayısıyla birinci olan iller ve öğrenciler açıklanmayacak. Öğrencilerin sınav sonuçları bakanlık tarafından e-okul sistemine işlenecek. Öğrenciler e-okul sisteminden sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

İlginizi Çekebilir:  SkyDrive'ın İsmi Değişiyor



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı