Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Genel 202 0

Bedensel Engelli Gazi Arkadaşlarının Yanına Çıkamadı


Gaziler Haftası nedeniyle protokol üyelerinin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyareti sırasında bedensel engelli gazi Fırat Küçük, asansörü olmayan apartmanın 6. katındaki derneğe çıkamadığı için aşağıda yalnız kaldı.


Kutlama programı ilk olarak havuz başındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başladı. Vali Vekili Abdurrahman İçyer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral İhsan Batı, daire müdürleri ile gazi ve şehit yakınlarının katıldığı törende günün önemini belirten konuşmalar yapıldı. Protokol daha sonra Muharip Gaziler, ardından Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti. Merkez Yakutiye ilçesi Mumcu Caddesi’ndeki 6 katlı apartmanın en üst katında dernekleri olan gaziler protokolü apartmanın girişinde karşıladı. Engelli gazilerden Fırat Küçük, asansörü olmayan binanın 6’ncı katındaki derneğe çıkamadığı için aşağıda kaldı. Protez bacaklı ya da görme engelli gaziler ise derneğe güçlükle çıkabildi. Protokol ile arkadaşlarının aşağı inmesini bekleyen Gazi Fırat Küçük, şöyle dedi:

“Sivas’ta operasyon dönüşü trafik kazası geçirdik ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. ‘Kaderim’ dedim ve bu şekilde yaşamaya kendimi alıştırdım. Bugün bizim günümüz. Ama acılarım bitmek tükenmek bilmiyor. Üyesi olduğum derneği 7 yıldır hiç görmedim. Şimdi herkes çıktı ben girişte kaldım. Üzgünüm.”
Derneği ziyaret eden Vali Vekili Abdurrahman İçyer, Büyükşehir Belediye Başkanı Eyüp Tavlaşoğlu’na Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Akgül sorunlarını aktardı. Derneği 2006’da Aşağı Mumcu Mahallesi’nde zemin katta kurduklarını anımsatan Başkan Recep Akgül şunları söyledi:

“O yerin kirasını belediye ve valilik karşılıyordu. Bir yıl sonra kira ödenmeyince taşınmak zorunda kaldık. Muammer Cindilli, başkanlığı döneminde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına ait bu büroyu bize tahsis etti. Çaresiz kabul ettik. Ancak asansörü olmayan altıncı kattaki derneğe sağlam olan bile zor çıkıyor. Bedensel engelliler ve yaşlı şehit ve gazi yakınları gelemiyor. Bakın hep birlikte buraya çıktık ama bir arkadaşımızı aşağıda bıraktık. Onun da yanımızda bizimle birlikte olması en doğal hakkıydı. Sizden tek isteğimiz bize uygun bir mekanın tahsis edilmesidir. Engelli üyelerimiz kışın evlerinden dışarı çıkamıyor. Derneğimiz olursa gelip burada zaman geçirirler.”

Derneği ziyaretten sonra aşağı inen protokol, girişte bekleyen bedengel engelli gazi Fırat Küçük ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

İlginizi Çekebilir:  Google, Safiye Ayla'yı Unutmadı



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı