Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Ormanlar Yanıyor 11 Uçak Uyuyor
Genel 211 0

Ormanlar Yanıyor 11 Uçak Uyuyor

Ormanlar yanıyor 11 uçak uyuyor

Geçen yıl sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) yaptığı denetlemeler sırasında bulduğu çok sayıda aksaklık nedeniyle Türk Hava Kurumu’nun (THK) bakım yetkileri askıya alınmıştı.

Yaklaşık 7 aydır gerekli düzenlemenin tam yapılamaması nedeniyle SHGM bakım yetkilerini THK’ya geri vermedi. Yetkisinin olmaması nedeniyle THK bakım hizmetini başka şirketlerden almaya başladı. Ancak, bu durum en çok filodaki tek motorlu 11 adet M-18 Dromader uçaklarını vurdu. Bek (kuyruktan) tekerlekli, Polonya yapısı bu uçak üzerinde uzmanlaşmış, yüksek uçuş saatine sahip 15 pilot orman yangınlarının çok sık yaşandığı bugünlerde yerde bekliyor.

SARP ARAZİ UÇAKLARI

Orman yangınlarına karşı sarp arazilerde, su noktalarından uzak ormanlarda tek motorlu uçaklar hızlı müdahale şansı nedeniyle tercih ediliyor. Göl veya deniz kenarındaki büyük orman yangınlarında ise yine THK’nın CL215 hem suya hem karaya inen uçaklar ile söndürme helikopterleri kullanılıyor.
Orman yangınlarının en yoğun yaşandığı yaz mevsiminde, THK filosundaki M-18 Dromader tipi 11 yangın söndürme uçağı görev yapamıyor. Bu araçları kullanan 15 pilot karada bekliyor. Nedeni ise denetimden geçemeyen kurumun bakım yetkisinin olmaması.
İlginizi Çekebilir:  Tatil Yapmak İçin Devletin Maddi Desteği Var mı?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı