Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Edirne’de Taraftar Heykeli Açıldı
Genel 390 1

Edirne’de Taraftar Heykeli Açıldı

Edirne'de taraftar heykeli açıldı
Edirne Belediyesince yaptırılan ve 4 büyük takımın simgelerini Türk bayrağı altında bir araya getiren taraftar heykeli, törenle açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki heykelin açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Türkiye’nin sembolü kulüpler olduğunu söyledi.
Heykelle sporda dostluk, barış ve kardeşliğin pekişmesine katkı sağlamak istediklerini belirten Sedefçi, Avrupa’daki maçlarda rakip takımların taraftarlarının yan yana oturarak kavga etmeden maçları izlediğini ifade etti.
Sedefçi, Türkiye’de de benzer manzaralar görmeyi arzu ettiklerini belirterek, “Edirne’mizin,ülkemizin çok gelişmiş bir bölgesinde yer aldığını biliyoruz. Bu bölgemizde bunu başlatmak ve rakip takım seyircilerini bir arada oturtarak kavga etmeden çok çağdaş bir şekilde maç izleme olanakları yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
Edirne’de sporun sevildiğini dile getiren Sedefçi, “Edirne’nin sporseverleri kavga etmiyor ve birbirleriyle barışık olan insanlar. Bu sembol inşallah Türkiye’ye örnek olur ve tüm kulüpler ve seyirciler, kol kola girip barış ve dostluk içerisinde sporumuzu daha da geliştirir” diye konuştu.
Sedefçi, heykelin taraftarlarca memnuniyetle karşılandığını aktararak, eleştirilerin ardından heykelin altına dönen bir kaide yerleştirerek tüm takımların öne çıkmasını sağlayacaklarını kaydetti.

4 büyük kulübün derneklerine lokal sözü

Belediye Başkanı Sedefçi, 4 büyük kulübün taraftarlarını tek çatı altında toplamayı dahedeflediklerini söyledi.
Fenerbahçelilerin kendisinden lokal için yer istediğini aktaran Sedefçi, “4 kulübün dernekleri birleşsin. Onlara tek bir bina da yer verelim. 4 kulüp aynı mekanda lokallerini açıp dostluğun pekişmesine katkı yapsınlar. Anlaşssınlar, gelsinler ben yer vereceğim kendilerine” ifadelerinikullandı.
Konuşmanın ardından heykelin açılışı, CHP Edirne Miletvekili Recep Gürkan, Belediye Başkanı Sedefçi, heykeltraş Müslüm Özcan, heykelin yapımında emeği geçen Hüsamettin Çöl, taraftar derneklerinin temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla takımların marşları eşliğinde yapıldı.
Heykelin yanında, Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımların bayraklarının bulunduğu alan oluşturdu.

Heykel 75 bin liraya mal oldu

Heykeltraş Müslüm Özcan tarafından polyester ve demir kullanılarak yapılan heykelde, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formalı 4 futbolcu ve her futbolcunun önünde aynı takımın sembolü yer alıyor.
Futbolcuların çevrelediği Türk bayrağı sarılı anıt üzerinde de futbol topu yükseliyor.
Parkta havuzla çevrili bir kaidenin üstünde yer alan 7,5 metre yüksekliğindeki heykel, 75 bin liraya mal oldu.




Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir:  YouTube'a Erişim Artık Serbest!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Edirne’de Taraftar Heykeli Açıldı” üzerine 1 yorum

  1. Anonymous dedi ki:

    şu belediye de bi heykel için 75 bin lira harcıyo sonra paramız yok diyolar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı